Startuoja nauja INVEGA priemonė „Alternatyva“ – paskolos verslui iš alternatyvių finansuotojų

Nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ (toliau – INVEGA) pasirašė pirmąją sutartį su alternatyviu finansuotoju „Noviti finance“ dėl paskolų teikimo pagal priemonę „Alternatyva“.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
INVEGA nuotr.
INVEGA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 27, 2020, 2:11 PM

„Labai džiaugiamės, kad jau sudarėme pirmąją bendradarbiavimo sutartį su alternatyviu finansuotoju „Noviti finance“. Atverta dar viena galimybė tvariai veikiantiems smulkiojo ir vidutinio verslo atstovams gauti finansavimą apyvartinių lėšų trūkumui dengti. Tikimės, kad vis daugiau finansuotojų jungsis prie šios priemonės įgyvendinimo. Tokiu būdu galėsime užtikrinti verslui platesnį prieinamumą prie įvairesnių finansavimo teikėjų“, – sako INVEGA vadovas Kęstutis Motiejūnas.

Smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) subjektai dėl finansavimo apyvartinių lėšų trūkumui, kai tai susiję su naujos veiklos pradėjimu arba esamos veiklos palaikymu, stiprinimu ar plėtra, galės kreiptis į alternatyvius finansuotojus (finansų įmones (išskyrus kredito įstaigas ir jų susijusias įmones), kurių pagrindinę veiklos dalį sudaro skolinimas) ir gauti paskolą, sudaryti lizingo ar faktoringo sandorius.

Alternatyvių finansuotojų prisijungimas prie INVEGOS teikiamos pagalbos – svarbus ir jiems patiems.

„Šioje neapibrėžtoje aplinkoje ieškoti pinigų – galvos skausmas bet kuriam verslui, taip pat ir finansuotojams. Todėl dabar „Invegos“ priemonė „Alternatyva“ ypač aktuali: tai labai stipriai prisidės ir palengvins sklandų smulkiųjų ir vidutinių įmonių finansavimo užtikrinimą“, – teigia „Noviti finance“ vadovas Linas Armalys.

Iki 2020 m. gruodžio 1 d. priemonės „Alternatyva“ lėšomis gali būti perfinansuojamos paskolos, jeigu esamiems paskolų gavėjams pagerinamos finansavimo sąlygos, t. y. keičiami paskolų grąžinimo grafikai (ilginamas grąžinimo terminas) ar atidedamas paskolos įmokų grąžinimas.

Didžiausia paskolos dalis iš priemonės „Alternatyva“ lėšų galės siekti 200 000 Eur, tačiau bendra paskolos suma galės būti ir didesnė, tai priklausys nuo alternatyvių finansuotojų.

Numatytos „Alternatyva“ sąlygos skelbiamos čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.