Daugiau nei trečdalyje patikrintų viešojo maitinimo įstaigų – pažeidimai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) toliau vykdomų tikslinių patikrų rezultatai rodo, kad šalies viešojo maitinimo įstaigose karantino metu dažniausiai pasitaiko pažeidimų, susijusių su darbuotojų sveikata.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2020, 6:16 PM

Per paskutines dvi balandžio dienas VMVT inspektoriai patikrino 112 viešojo maitinimo subjektų, kuriuose buvo vertinama, kaip laikomasi Operacijų vadovo nustatytų COVID-19 infekcijos valdymo sąlygų ir rekomendacijų. Deja, bet 36 proc. jų buvo nustatyta pažeidimų. Daugiausia pažeidimų per neplaninius patikrinimus užfiksuota Kauno ir Panevėžio regionuose. Utenos ir Marijampolės regionuose tikrintose viešojo maitinimo įmonėse pažeidimų nenustatyta, jose karantino sąlygų laikomasi labai atsakingai.

Artėjantį ilgąjį savaitgalį VMVT inspektoriai tęs viešąjį maitinimą vykdančių įmonių patikras, tad verslininkų ir lauko kavinių, barų ir restoranų klientų prašoma būti atsakingais ir laikytis asmens higienos ir maisto saugos reikalavimų, kad šią Motinos dieną galėtume sutikti rimstant koronaviruso grėsmėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.