Ispanijoje kovą turistų iš užsienio skaičius sumažėjo 64 proc.

Prasidėjus koronaviruso protrūkiui, kovo mėnesį Ispanijoje apsilankė beveik dviem trečdaliais mažiau turistų nei pernai, skelbia Nacionalinis statistikos institutas (INE).

Nuo kovo 14 d., kai Ispanijos vyriausybė įvedė griežtą karantiną, turistų iš užsienio srautas visiškai išnyko.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Nuo kovo 14 d., kai Ispanijos vyriausybė įvedė griežtą karantiną, turistų iš užsienio srautas visiškai išnyko.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-06 14:15

Nors įprastai pagal turistų skaičių Ispanija yra antra pasaulyje po Prancūzijos, kovą šalyje apsilankė vos 2 mln. turistų, o nuo kovo 14 d., kai vyriausybė įvedė griežtą karantiną, turistų iš užsienio srautas visiškai išnyko.

COVID-19 Ispanijoje pasiglemžė jau beveik 26 tūkst. žmonių gyvybes.

Palyginti su praėjusių metų kovo mėnesiu, britų turistų skaičius sumažėjo 64 proc., prancūzų – 57 proc., o vokiečių – 66 proc.

Per pirmąjį metų ketvirtį į Ispaniją atvykusių turistų skaičius, lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, sumažėjo 25 proc. iki 10,6 mln.

Kovą panašiai sumažėjo ir užsieniečių turistų išlaidos Ispanijoje – 63,3 proc. iki 2,2 mlrd. eurų.

Turizmas yra viena svarbiausių Ispanijos ūkio šakų, kuri sudaro 12 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) ir 13 proc. darbo vietų. Dauguma laikinų ir sezoninių darbuotojų dirba būtent turizmo sektoriuje.

Ketvirta didžiausia euro zonos ekonomika Ispanija yra viena labiausiai koronaviruso paveiktų šalių pasaulyje. Dėl epidemijos įvestas karantinas iš esmės paralyžiavo ekonomiką ir vien per kovą ir balandį 580 tūkst. ispanų paliko be darbo.

Ypač nukentėjo turizmo sektorius, kuris įprastai per Velykas atsigauna ir pradeda vasaros sezoną.

Ispanijos turizmo asociacija „Exceltur“ baiminasi, kad sektorius dėl koronaviruso krizės šiemet gali netekti 60 proc. pajamų.

2019 m. Ispanijoje apsilankė 83,7 mln. turistų iš užsienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.