Pandemijos smūgiai žiniasklaidai: uždaromi leidiniai, atleidžiami darbuotojai

Kanados žiniasklaidos grupė „Postmedia Network“ atleis apie 80 darbuotojų ir visam laikui uždarys 15 regioninių leidinių, nes dėl COVID-19 patiria finansinį nuosmukį.

Kanados žiniasklaidos grupė „Postmedia Network“ atleis apie 80 darbuotojų ir visam laikui uždarys 15 regioninių leidinių, nes dėl COVID-19 patiria finansinį nuosmukį.
Kanados žiniasklaidos grupė „Postmedia Network“ atleis apie 80 darbuotojų ir visam laikui uždarys 15 regioninių leidinių, nes dėl COVID-19 patiria finansinį nuosmukį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2020, 2:19 PM, atnaujinta May 6, 2020, 2:30 PM

„Mūsų verslui, kaip ir daugeliui kitų, smarkų smūgį sudavė Kanados ir viso pasaulio ekonomikos įšaldymas“, – laiške darbuotojams parašė „Postmedia Network“ generalinis direktorius Andrew MacLeodas.

Anot jo, spaudos ir skaitmeninės reklamos pajamų krizė „labai reikšminga“: „Manau, kad „Postmedia Network“ ėmėsi visų įmanomų trumpalaikių priemonių stabilizuoti mūsų verslą prieš šias precedento neturinčias jėgas“.

Bendrovė „visapusiškai naudojasi kiekviena paskelbta valstybės subsidija“, tačiau reikia daugiau nuveikti, kad būtų išvengta „milžiniškų pajamų sumažėjimo“.

„Postmedia Network“ uždarys 15 regioninių laikraščių Manitoboje ir Ontarijo Vindzoro-Esekso apylinkėse, nes šie leidiniai „finansiškai netvarūs“.

Paskutiniai spausdinti leidimai pasirodė gegužės 4 d.

Krizės paveikti leidiniai yra „Manitoba“, „Altona Red River Valley Echo“, „Carman Valley Leader“, „Gimli Interlake Spectator“, „Selkirk Journal“, „Stonewall Manitobos regione lieka „Portage La Prairie“.

Ontarijuje uždaromi „Kingsville Reporter“, „Lakeshore News“, „LaSalle Post“, „Napanee Guide“, „Paris Star“, „Tecumseh Shoreline Week“, „Tilbury Times“.

Jie taip pat paskutinį kartą išleisti gegužės 4 d.

Bendrovės teigimu, toliau gyvuos „Napanee Guide“ ir „Paris Star“ skaitmeninės versijos.

„Leidinių uždarymas niekada nebūna pirmas mūsų pasirinkimas, – teigė „Postmedia Network“ viceprezidentė komunikacijai Phyllise Gelfand . – Tai mažo tiražo laikraščiai, visi, išskyrus du, nemokami savaitraščiai, ir jie nebuvo pelningi.“

„Postmedia Network“ tai taip pat uždarys „Town Media Events“ – grupę, kuri organizuodavo vartotojams skirtus renginius, tokius kaip „Gourmet Food“ and „Wine Expo“.

Apie 30 žmonių išvis praras darbą. Dar maždaug 50 žmonių iš įmonės pardavimo komandų bus atleisti trims mėnesiams.

Po to „Postmedia Network“ iš naujo įvertins situaciją.

Laikinai atleistieji gali pasinaudoti Kanados reagavimo į ekstremalią situaciją pašalpa – iki 500 dolerių (330 eurų) per savaitę daugeliui tų, kurie neteko darbo dėl pandemijos.

Likusiems darbuotojams, kurie per metus gaudavo 60 000 Kanados dolerių (39 300 eurų) ar daugiau, atlyginimas mažiausiai trims mėnesiams bus sumažintas.

„Postmedia Network“ prezidentas ir generalinis direktorius A.MacLeodas paskelbė, kad drastiškiausiai susimažins savo atlyginimą – 30 proc.

Vykdantieji viceprezidentai neteks 20 proc. atlyginimo, vyresnieji viceprezidentai – 17,5 proc., direktoriai – 10 proc., o žemesnio rango vadovai – 8 proc.

Likę darbuotojai neteks 5 proc., nors bendrovė pažymi, kad šie sumažinimai bus apriboti – nė vieno asmens metų uždarbis netaps mažesnis nei 60 tūkst. Kanados dolerių (39 300 eurų).

„Komanda, šie sprendimai yra patys sunkiausi ir priimti tik išnagrinėjus visas kitas galimybes“, – laiške darbuotojams rašė A.MacLeodas.

„Tai yra sunkūs, bet būtini žingsniai. Visos šios priemonės yra skirtos padėti mūsų įmonei kuo geriau išbristi iš dabartinės krizės ir eiti pirmyn laikantis mūsų strategijos“, – pridūrė Ph. Gelfand.

„Postmedia Network“ ne viena kenčia dėl smukusių reklamos pajamų pandemijos metu.

„Torstar Corp.“, kuriai priklauso „Toronto Star“ ir kiti laikraščiai, neseniai atleido 85 darbuotojus, įskaitant 11 įvairių sričių redaktorių regioniniuose laikraščiuose. Bendrovės vyresnieji vadovai ir direktorių valdyba gaus penktadaliu mažesnį atlyginimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.