„PayRay“ išduos sąskaitų finansavimo sandorius su valstybės garantijomis

Lietuvos finansų sektoriaus kompanija „PayRay“, pasirašiusi sutartį su UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), pradeda teikti faktoringo sandorius su valstybės garantijomis. Numatoma, kad pagal priemonę „Portfelinės garantijos faktoringui 2“ bus užtikrinta 15,6 mln. eurų vertės finansavimo sutarčių. Šia galimybe jau gali pasinaudoti Lietuvoje veikiančios smulkiojo arba vidutinio verslo įmonės. Priemonė suteikia galimybę subalansuoti apyvartinį kapitalą įmonėms, kurių klientams kredito draudikai neteikia kredito draudimo šiuo metu arba įmonės finansiniai rezultatai yra suprastėję dėl karantino.

 „PayRay“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Stasionis
 „PayRay“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Stasionis
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-15 14:47

Priemonė „Portfelinės garantijos faktoringui 2“ yra skirta smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių apyvartinėms lėšoms užtikrinti. Dėl sąskaitų finansavimo gali kreiptis visos įmonės, kurios turi mažiau nei 250 darbuotojų, yra mokios ir atitinka bent vieną iš šių kriterijų: apyvarta neviršija 50 mln. eurų arba balansinio turto vertė yra mažesnė nei 43 mln. eurų.

„Pastebime, kad šiuo iššūkių laikotarpiu šalyje veikiančioms smulkiosioms ir vidutinėms verslo įmonėms gyvybiškai svarbūs lankstūs ir operatyvūs apyvartinio kapitalo sprendimai. Mūsų partnerystė su INVEGA padės dar labiau išplėsti šioms įmonėms prieinamų priemonių pasirinkimą – taip jos galės užsitikrinti efektyvų ir sklandų apyvartinių lėšų valdymą ar net tolesnį veiklos tęstinumą“, – sako Mindaugas Stasionis, „PayRay“ direktoriaus pavaduotojas.

Pasak M. Stasionio, susitarimas su INVEGA leis „PayRay“ sukurti 15,625 mln. eurų faktoringo sandorių portfelį ir užtikrinti garantijomis neapmokėtų sąskaitų finansavimą. Vienam bendrovės klientui galės būti suteikiamas 1,875 mln. eurų faktoringo limitas. Transporto (krovinių vežimo keliais) sektoriuje veikiančioms įmonėms bus taikomas 937 tūkst. eurų limitas.

„Sparčiai keičiantis ekonominėms sąlygoms, svarbu, kad verslai galėtų pasinaudoti priemonėmis operatyviai. Tais atvejais, kai reikalingi dokumentai pateikiami tinkamai paruošti, sprendimą dėl finansavimo priimame vėliausiai per tris darbo dienas“, – pasakoja M. Stasionis.

Maksimalus sudaromos sutarties terminas – 12 mėnesių, o sąskaitos apmokėjimo terminas – iki 180 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.