Pradedamas privalomas ESO ir „Ignitis gamybos“ akcijų išpirkimas

„Ignitis grupė“ pradėjo privalomą savo antrinių bendrovių „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) ir „Ignitis gamyba“ (GEN) akcijų išpirkimą.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2020, 9:30 AM

Kainą suderinus su Lietuvos banku, už vieną ESO akciją bus mokama 0,880 euro, o už vieną „Ignitis gamybos“ akciją 0,640 euro. Privalomas akcijų išpirkimas, kaip numatyta teisės aktuose, bus vykdomas 90 dienų – iki šių metų rugpjūčio 17 dienos.

Sandoriai už parduodamas akcijas bus sudaromi paskutinę privalomo akcijų išpirkimo dieną (2020 m. rugpjūčio 17 d.). Už įvykdytus sandorius bus atsiskaitoma antrą dieną po sandorio sudarymo.

Tuo atveju, jei akcininkai neparduos savo turimų ESO ir GEN akcijų iki privalomų akcijų išpirkimų termino pabaigos, t.y. iki 2020 m. rugpjūčio 17 d., „Ignitis grupė“, atlikusi mokėjimus į akcijų nepardavusių akcininkų depozitinę sąskaitą, įgis teisę kreiptis į teismą, prašydama įpareigoti akcijų sąskaitų tvarkytojus padaryti atitinkamus įrašus apie akcijų nuosavybės teisės perėjimą „Ignitis grupei“.

Šiuo metu „Ignitis grupė“ valdo 97,66 proc. ESO ir 97,45 proc. „Ignitis gamybos“ akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.