M. Zuckerbergo prognozė – pasakė, kiek ir kada „Facebook“ darbuotojų dirbs nuotoliniu būdu

„Facebook“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Markas Zuckerbergas pareiškė besitikintis, kad koronaviruso pandemija turės ilgalaikį poveikį darbo organizavimui.

Pasak M.Zuckerbergo, 50 proc. nuotoliniu būdu dirbančių darbuotojų – tai tik prognozė, o ne oficiali įmonės politika.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Pasak M.Zuckerbergo, 50 proc. nuotoliniu būdu dirbančių darbuotojų – tai tik prognozė, o ne oficiali įmonės politika.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

dpa-ELTA

2020-05-22 11:04, atnaujinta 2020-05-22 11:05

Po 10 metų maždaug pusė „Facebook“ darbuotojų dirbs nuotoliniu būdu, interviu technologijų naujienų portalui „The Verge“ sakė M. Zuckerbergas.

Tiesa, jis pabrėžė, kad 50 proc. darbuotojų skaičius yra tik prognozė, o ne oficiali įmonės politika.

„Facebook“ darbuotojų apklausos duomenimis, kas penktas bendrovės darbuotojas labai nori nuolat dirbti iš namų, o dar 20 proc. – norėtų tokio darbo organizavimo.

Vis dėlto 40 proc. darbuotojų atsakė, kad darbas nuotoliniu būdu būtų nepraktiškas dėl jų darbo pobūdžio.

M. Zuckerbergas mano, kad ateityje vis daugiau įmonių samdys darbuotojus darbui nuotoliniu būdu nuo pat darbo sutarties pasirašymo.

Kitos didžiosios technologijų bendrovės, įskaitant „Twitter“, taip pat anksčiau skelbė, kad jų darbuotojai ir toliau galės dirbti iš namų, nors karantino apribojimai ir bus sušvelninti.

Iki koronaviruso pandemijos didelės JAV technologijų bendrovės ragindavo darbuotojus dirbti kartu dideliuose biurų dangoraižiuose. „Facebook“ taip pat siūlė darbuotojams priedus, jei šie gyvena šalia darbo vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.