Nuomos subsidija verslo nepasiekia – be biurokratijos trukdo ir neišspręstos techninės problemos

Valstybei pažadėjus nekilnojamojo turto nuomos subsidiją verslui, ši parama įmonių iš esmės nepasiekė – neišspręsta daug techninių problemų, verslas pateko į biurokratijos tinklą, o bandymas automatizuoti procesus patyrė fiasko, rašo „Verslo žinios“.

Parama įmonių iš esmės nepasiekė.<br>T.Bauro nuotr.
Parama įmonių iš esmės nepasiekė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2020, 10:15 AM, atnaujinta May 27, 2020, 10:17 AM

Invega“ teigia, kad pirmosios kompensacijos turėtų būti išmokėtos artimiausiu metu.

„Šiuo metu kaip tik vyksta baigiamieji sistemų programavimo darbai išmokėjimams atlikti“, – VŽ sako „lnvegos“ direktorius Kęstutis Motiejūnas.

BNS primena, kad teikti paraiškas lengvatai verslas gali jau maždaug tris savaites – nuo gegužės pradžios. Paramai iš viso numatyta 101,5 mln. eurų, pagalba suderinta su Europos Komisija.

Naujausiais „Invegos“ pateikiamais duomenimis, iki antradienio pateikta 2160 paraiškų nuomos subsidijai už 2,48 mln. eurų sumą, patenkintos aštuonios paraiškos, išmokėta 40 tūkst. eurų (tai vos viršija 0 proc.).

Įmonėms, kurių veikla dėl koronaviruso krizės buvo sustabdyta ar apribota, valstybė kompensuos 50 proc. nuomos mokesčio. Paramą jos gaus, jei bent 30 proc. nuolaidą joms suteiks nekilnojamojo turto nuomotojas, o 20 proc. susimokės pati įmonė.

Savo ruožtu valstybinio turto nuomininkams iki 80 proc. bus sumažinta nuomos kaina. Šiuo atveju nuomininkas taip pat turės prisidėti 20 proc. nuomos dalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.