Susisiekimo ministras nesiryžta – ketina A. Lataką paskirti Klaipėdos uosto vadovu, bet aiškinasi interesus

Susisiekimas ministras teigia neturintis pagrindo Klaipėdos uosto direkcijos vadovu neskirti beveik prieš du mėnesius konkursą laimėjusį buvusį koncerno „Achemos grupė“ valdomos Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco“) gamybos direktorių Algį Lataką. Vis dėlto ministras teigia norintis išsiaiškinti, ar jam vadovaujant uostui galėtų kilti interesų konfliktas.

J.Narkevičius ministras teigia norintis išsiaiškinti, ar vadovaujant A.Latakui nekils interesų konfliktų.<br>lrytas.lt koliažas
J.Narkevičius ministras teigia norintis išsiaiškinti, ar vadovaujant A.Latakui nekils interesų konfliktų.<br>lrytas.lt koliažas
 Klaipėdos jūrų uosto direkcija vis ar neturi nuolatinio vadovo.  <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 Klaipėdos jūrų uosto direkcija vis ar neturi nuolatinio vadovo.  <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 1, 2020, 1:08 PM

Su A. Lataku pirmadienį susitikęs Jaroslavas Narkevičius teigė nežinantis, dėl ko galėtų kilti viešųjų ir privačių interesų konfliktas ir dėl to A. Latakas negalėtų būti artimiausiu metu būti skiriamas į naujas pareigas.

„Įvertinus galiojantį teisinį reguliavimą, taip pat visas institucijų pateiktas pažymas ir nuomones, šiai dienai ministrui nėra žinoma apie bet kokias aplinkybes, dėl kurių A. Latakui kiltų viešųjų ir privačių interesų konfliktas ir dėl to A. Latakas negalėtų būti artimiausiu metu skiriamas vadovu ar tinkamai eiti šių pareigų“, – pranešė ministro atstovė Aldona Grinienė.

Tačiau, pasak jos, prieš priimdamas galutinį sprendimą ministras su A. Lataku nori aptarti viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją ir išsiaiškinti, ar egzistuoja kokių nors aplinkybių ar ryšių, dėl kurių A. Latakui galėtų kilti interesų konfliktas, jei jis būtų paskirtas uosto vadovu.

„A. Latakas, pradėjęs eiti direkcijos vadovo pareigas, privalės viešai deklaruoti privačius interesus ir jiems iškilus, nusišalinti nuo sprendimų priėmimo ar veiksmų.

Šias aplinkybes iš anksto būtina įvertinti ir aptarti, nes nuo to tiesiogiai priklauso, kiek vadovas galės tinkamai ir visa apimtimi eiti šias pareigas“, – teigė A. Grinienė.

Praėjusią savaitę A. Grinienė BNS teigė, jog uosto direkcijos vadovas dar nepaskirtas, nes laukiama leidimo dirbti su įslaptinta informacija.

Atsakymą, suteikti ar ne tokį leidimą, vėliausiai per 40 darbo dienų, arba du mėnesius, turi pateikti Valstybės saugumo departamentas.

A. Latakas pirmadienį tikino nematantis kliūčių užimti postą, tačiau sakė esantis suinteresuotas, kad būtų nuodugniai patikrintas.

„Kuo jie geriau tai padarys, tuo daugiau klausimų atkris“, – BNS sakė A. Latakas.

Prieš susitikimą jis teigė, kad pokalbį inicijavo tiek jis, tiek ministerijos atstovai.

„Laikas eina, karantinas švelnėja, todėl galima susitikti gyvai ir pasiaiškint situaciją. Uostui tokia situacija nėra gera, nes yra visiškai laikinumas“, – sakė A. Latakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.