Britų vartotojų pasitikėjimas šalies ekonomika – silpniausias nuo pat 2009-ųjų

Nors Didžiosios Britanijos vyriausybė laipsniškai atšaukia apribojimus, kurie buvo nustatyti siekiant pažaboti koronaviruso plitimą, vartotojų pasitikėjimo šalies ekonomika indeksas gegužę pasiekė žemiausią nuo 2009 metų sausio mėnesio lygį.

Vartotojų pasitikėjimo Didžiosios Britanijos ekonomika indeksas gegužę pasiekė žemiausią lygį per 11 metų.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Vartotojų pasitikėjimo Didžiosios Britanijos ekonomika indeksas gegužę pasiekė žemiausią lygį per 11 metų.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2020, 3:19 PM

Indeksas, kurį skaičiuoja tyrimų bendrovė GfK NOP, nusileido nuo minus 34 punktų, buvusių prieš dvi savaites, iki minus 36 punktų.

Tuo tarpu agentūros „Dow Jones“ apklausti ekspertai prognozavo, jog šis rodiklis paūgės iki vidutiniškai minus 30 punktų.

„Smunkant būsto kainoms, augant bedarbių skaičiui ir nesant ekonomikos V formos atsigavimo ženklų, vartotojai ir toliau pesimistiškai vertina savo finansų būklę ir ekonomikos perspektyvas“, – pažymėjo GfK klientų strategijos skyriaus vadovas Joe Statonas.

Iš penkių vartotojų pasitikėjimo indekso subindeksų, pakilo tik vienas, o likę keturi – smuko.

Be kita ko, gerokai sumažėjo subindeksai, rodantys britų požiūrį į asmeninę finansinę padėtį ir į bendrą ekonominę padėtį per pastaruosius dvylika mėnesių.

Subindeksai, rodantys lūkesčius dėl asmeninių finansų ir ekonomikos perspektyvų per kitus dvylika mėnesių, taip pat smuko, nors ir mažiau.

Tuo tarpu subindeksas, rodantis britų pasirengimą investuoti į didelius pirkinius, padidėjo, o tai rodo, jog yra atidėtoji paklausa, pažymėjo J. Statonas.

GfK tyrimas, kuriame dalyvavo 2 tūkst. britų, buvo atliktas gegužės 20–26 dienomis.

Nuo kovo mėnesio bendrovė apklausas atlieka dukart per mėnesį, kad galėtų įvertinti karantino poveikį vartotojų pasitikėjimui.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.