Dalis Verslo konfederacijos narių svarsto, ar joje pasilikti

Lietuvos verslo konfederacija (LVK), kurios prezidentą Valdą Sutkų teisėsauga įtaria korupcija, sakė, kad kol kas negavo nė vieno nario prašymo trauktis iš organizacijos. Dalis kalbintų LVK narių patikino, kad neskuba priimti sprendimų.

Lietuvos verslo konfederacija (LVK), kurios prezidentą V.Sutkų teisėsauga įtaria korupcija, dar negavo narių prašymo iš jos pasitraukti.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos verslo konfederacija (LVK), kurios prezidentą V.Sutkų teisėsauga įtaria korupcija, dar negavo narių prašymo iš jos pasitraukti.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2020, 2:58 PM

„Penktadienį posėdžiavome – nesame gavę jokių prašymų dėl išstojimo iš konfederacijos. Nesulaukėme jų nei formalių, nei kitokių užuominų, jog kažkas norėtų trauktis.

Visi stebi situaciją, nes procesas greitai vyksta, pastoviai kontaktuojame, informuojame narius apie eigą, ir, manau, kad nebus taip, jog jie staigiai priims sprendimą pasitraukti“, – teigė konfederacijai laikinai vadovaujantis Andrius Romanovskis.

Vienos LVK narių – valstybės valdomos įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovas Mantas Dubauskas sakė, kad kaltinimai V. Sutkui kelia didelį susirūpinimą, tačiau, anot jo, sprendimas dėl bendrovės narystės LVK dar nepriimtas.

„Pirmiausia pati organizacija ir jos vadovybė turėtų atsakyti, kokia ji bus toliau. Nuo to priklausys ir mūsų sprendimas, ar toliau dalyvauti šios organizacijos veikloje, ar ne“, – BNS sakė M. Dubauskas.

Kitos valstybės valdomos įmonės – Klaipėdos uosto direkcijos – laikinasis vadovas Vidmantas Paukštė sakė, jog sprendimo trauktis iš konfederacijos taip pat kol kas nepriėmė, tačiau tikėtina, jog pozicija bus derinama kartu su „Lietuvos geležinkeliais“. Nes būtų keista, jei to paties sektoriaus valstybės įmonės laikytųsi skirtingų nuostatų. 

„Mes dar pozicijos nesame suformulavę – svarstome visas aplinkybes. Nesinori priimti skubotų sprendimų. Aišku, informacijos po truputį daugėja, konsultuojamės su kitais asociacijos nariais“, – kalbėjo V.Paukštė.

M. Dubausko teigimu, „Lietuvos geležinkeliai“ kreipėsi į LVK prašydami išdėstyti savo ateities viziją.

„Kreipėmės į LVK administraciją prašydami jų pozicijos – kaip organizacija mato savo ateities planus ir kokių veiksmų planuoja imtis. Vienas žingsnis (V. Sutkaus nušalinimas – BNS) buvo priimtas, tai stebėsime, kokie bus tolesni žingsniai“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovas.

Konfederacijos narės JAV kapitalo tabako kompanijos „Philip Morris Baltic“ išorinių reikalų vadovas Baltijos šalims Liudas Zakarevičius sakė, kad bendrovė dėl tolesnės narystės LVK spręs sulaukusi teisėsaugos institucijų sprendimų.

„Kalbant apie asociacijas, mes esame ne vien LVK nariai – dalyvaujame ne vienos asociacijos veikloje, ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse. Todėl iš tiesų akylai stebime situaciją ir laukiame teisėsaugos institucijų verdikto ir žodžio. Tik tada galėsime galvoti apie tolesnę narystę“, – BNS sakė L. Zakarevičius.

Telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ atstovas Jaunius Špakauskas BNS nurodė, kad bendrovė V. Sutkaus ir narystės LVK klausimu komentarų neturi.

Nebankinio finansavimo bendrovės „SME Finance“ vadovas Mindaugas Mikalajūnas BNS tvirtino, kad dėl narystės LVK bus sprendžiama, kai ateis narystės pratęsimo terminas.

V. Sutkui pareikšti įtarimai ikiteiminiame tyrime dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

Pasak teisėsaugos, V. Sutkus galimai priėmė kyšį iš LVK narės Lietuvos bankų asociacijos prezidento Manto Zalatoriaus už atstovavimą 2019 metų pabaigoje svarstant 2020 metų Lietuvos biudžeto įstatymų paketą, įstatymus dėl bankų turto ir pelno mokesčių.

Tiek V. Sutkus, tiek M. Zalatorius neigia ėmę ar davę kam nors kyšių.

LVK prezidiumas ketvirtadienį nušalino V. Sutkų nuo prezidento pareigų. Jo vietą laikinai užėmė viceprezidentas A. Romanovskis.

LVK vienija 125 narius, tarp kurių yra ir didelės šalies įmonė „Orlen Lietuva“ ar „Maxima“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.