Trys estų bendrovės įsigijo dalį „Novaturo“ grupės

Bendrovei „Central European Tour Operator“ pasitraukus iš kelionių organizatorės „Novaturas“ grupės akcininkų, gauti pranešimai iš trijų naujų investuotojų.

„Novaturo“ grupė nurodo nuo liepos planuojanti atnaujinti dalį veiklos ir pradėti keliones iš visų Baltijos šalių į Graikiją ir Bulgariją.<br>D.Umbraso nuotr.
„Novaturo“ grupė nurodo nuo liepos planuojanti atnaujinti dalį veiklos ir pradėti keliones iš visų Baltijos šalių į Graikiją ir Bulgariją.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2020, 9:36 AM

Kaip per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė grupė, tarp naujų „Novaturo“ akcininkų – trys bendrovės iš Estijos. 10,25 proc. „Novaturo“ grupės akcijų įsigijo Estijoje veikianti „Rendez Vous“. Jos vadovas Janekas Pohla yra „Tahe Outdoors“ įkūrėjas ir valdybos narys. „Tahe Outdoors“ yra vandens sporto įrangos gamintoja ir platintoja.

9,99 proc. „Novaturo“ grupės akcijų įsigijo „Moonrider“, priklausanti Estijos investicijų bendrovei „Go Group“, veikiančiai turizmo, transporto, nekilnojamojo turto, inžinerijų srityse.

Dar 5,25 proc. „Novaturo“ grupės akcijų nuo šiol valdo Estijos įmonių grupė „Rondam“. Jai priklausančios bendrovės valdo didžiausią Tartu viešbutį su SPA centru „Dorpat“, taip pat Talino viešbutį „Lydia“. „Rondam“ savininkas valdo ir Estijos kapitalo „Estiko“ įmonių grupę, užsiimančią apgyvendinimo paslaugų, nekilnojamojo turto plėtojimo ir valdymo, gamybos verslais.

Šiuo metu 9,99 proc. „Novaturo“ grupės akcijų valdo „Girteka Logistics“ kontroliuojanti „ME Investicija“, 9,49 proc. – Ugnius Radvila, po 6,86 proc. – Vidas Paliūnas bei Rytis Šūmakaris, likusi akcijų dalis yra laisva.

„Novaturo“ grupė nurodo nuo liepos planuojanti atnaujinti dalį veiklos ir pradėti keliones iš visų Baltijos šalių į Graikiją ir Bulgariją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.