Vos kvėpuojančiam verslui paramos dar teks palaukti – dalybas iš balandžio nukėlė į vasaros galą

Iki 1 mlrd. eurų vertės Paramos verslui fondas turėtų pradėti veikti vasaros pabaigoje, teigia pirmasis Vyriausybės vicekancleris Lukas Savickas.

 Verslui parama žada nuo balandžio. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Verslui parama žada nuo balandžio. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
L.Savickas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Savickas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-06-08 16:17, atnaujinta 2020-06-10 15:23

Anksčiau skelbta, kad fondas galėtų pradėti veikti birželį, o balandžio pradžioje, kai fondo iniciatyva buvo pristatyta ir sulaukė Vyriausybės pritarimo, buvo planuota, kad jis startuos balandžio 15 dieną.

„Fondo pradžios startas iš tikrųjų užtrunka, atsižvelgiant į tai, kad ir derinimas su Europos Komisija užtruko, ir tai, kad investuojama labai daug atrinkti valdymo struktūrą, nepriklausomus ekspertus, kurie padėtų užtikrinti to fondo ir nepriklausomumą, ir labai teisingą valdyseną, ir strateginį investavimą“, – pirmadienį kalbėjo L.Savickas.

„Vasaros pabaigoje tas fondas tikrai turėtų veikti pilnu pajėgumu“, – patikino jis.

Gegužės pabaigoje Lietuvos bankas (LB) pranešė ieškantis Pagalbos verslui fondą valdysiančios bendrovės Valstybės investicijų valdymo agentūra vadovo, valdybos bei stebėtojų tarybos narių.

Fondo steigimas pradedamas Europos Komisijai patvirtinus Lietuvos pagalbos verslui fondo planą. EK gegužę pritarė Lietuvos valstybės pagalbos schemai, kuri leis pritraukti iki 1 mlrd. eurų vertės investicijų į vidutines ir dideles įmones, nukentėjusias dėl koronaviruso COVID-19 protrūkio.

Fondas per skolos ir rekapitalizavimo priemones investuos į Lietuvoje veikiančias vidutines ir dideles įmones, kurias paveikė koronaviruso protrūkis ir kurių veiklos nutraukimas gali turėti reikšmingų socialinių ir ekonominių pasekmių.

Lietuvos Vyriausybė padarys pradinę 100 mln. eurų investiciją ir garantuos iki 400 mln. eurų vertės obligacijas, kurios bus išleistos papildomoms lėšoms į fondą surinkti. Tikimasi, kad dar 500 mln. eurų bus pritraukta į fondą iš privačių investuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.