S. Skvernelis: trečios nakvynės kompensavimo mechanizmo reikia kovojant dėl turistų

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymas kompensuoti atvykstantiems į Lietuvą kas trečią nakvynės naktį yra reikalingas šaliai norint laimėti kovą regione dėl turistų, sako premjeras Saulius Skvernelis.

S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2020, 5:18 PM, atnaujinta Jun 11, 2020, 6:09 PM

Interviu TV3 televizijai jis neabejojo, kad jei ši priemonė bus patvirtinta, ji pasiteisins.

„Turime situaciją, kai dauguma valstybių įvairiausiomis priemonėmis konkuruoja dėl turistų, kure atvyktų, praleistų čia daugiau nei vieną, dvi nakvynes, nes tai yra mažas skaičius, mažas vidurkis. Tai reiškia, kad mūsų ekonomika per kitus mechanizmus, per tuos pačius viešbučius, restoranus, paslaugas, ekskursijas galiausiai visa kita, transportą, gauna gerokai daugiau naudos, nes visi sugrįžta vėlgi į tą biudžetą“, – teigė S. Skvernelis.

Jis priminė, kad Vyriausybė iš viso yra skyrusi 45 mln. eurų turizmui skatinti, nes šis sektorius yra „reikšminga mūsų eksporto dalis“.

„Mes investuojame šitas lėšas ir tikrai gausime žymiai didesnę grąžą, negu išleidžiame. Dėl to jeigu tokia priemonė bus patvirtinta, ji pasiteisins. Manau, kad mes, kaip ir kitos Europos valstybės, turime kovoti dėl turistų, nes šiandien šitame sektoriuje tikrai yra pakankamai sunku, nors ir ši vasara, prognozuojama, kad daugiau mūsų gyventojų liks šalyje atostogauti“, – tikino premjeras.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija šiuo metu derina mechanizmą, pagal kurį į šalį atvykusiems turistams būtų kompensuojama kas trečia Lietuvoje praleista naktis. Ministerijos skaičiavimu, tokia priemone galėtų pasinaudoti apie 10 tūkst. turistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.