Nerimas dėl viruso grįžo į rinkas – fiksavo didžiausią nuosmukį nuo pavasario pradžios

Atgijus nerimui dėl koronaviruso ir dėl galbūt per aukštai pakilusių akcijų kursų, Volstritas ketvirtadienį patyrė didžiausią dienos nuosmukį nuo kovo mėnesio, kuomet sąmyšis dėl COVID-19 buvo pasiekęs aukščiausią lygį.

Ketvirtadienį smuko daugumos bendrovių akcijų kursai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Ketvirtadienį smuko daugumos bendrovių akcijų kursai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2020, 9:10 AM, atnaujinta Jun 12, 2020, 12:36 PM

Indeksas „Dow Jones Industrial Average“ krito 6,9 proc., arba daugiau kaip 1,85 tūkst. punktų, S&P 500 nusileido 5,9 proc., o „Nasdaq Composite“ – 5,3 procento.

Investuotojai ne vieną savaitę stengėsi sutelkti dėmesį į teigiamas naujienas, susijusias su JAV ekonomikos atvėrimu, tačiau ketvirtadienį nebegalėjo ignoruoti to, jog kai kuriose ekonominę veiklą jau atnaujinančiose valstijose daugėja užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas televizijos kanalui CNBC pareiškė, kad JAV ekonomika nebus uždaryta net antrosios koronaviruso pandemijos bangos atveju. „Negalime vėl uždaryti ekonomikos“, – pabrėžė jis.

Tačiau investuotojai baiminasi, jog, daugėjant užsikrėtimo atvejų, ekonominis aktyvumas gali nuslopti net ir tuo atveju, jeigu administracija atsisakys vėl imtis karantino priemonių.

Ketvirtadienį smuko daugumos bendrovių akcijų kursai, tačiau bene labiausiai atpigo bankų, paslaugas naftos sektoriui teikiančių bendrovių ir į keliones orientuotų įmonių akcijos.

Pavyzdžiui, „Bank of America“ akcijų kursas krito 10 proc., „Halliburton“ – 15,4 proc., „United Airlines“ – 16,1 proc., o „Marriott International“ – 10,9 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.