Anglijoje duris atveria nebūtinų prekių parduotuvės ir pramogų centrai

Anglijoje pirmadienį po beveik trijų mėnesių duris atvers įvairios parduotuvės ir pramogų centrai, vyriausybei ir toliau švelninant dėl koronaviruso pandemijos įvestas ribojančiąsias priemones.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2020, 10:57 AM, atnaujinta Jun 15, 2020, 1:19 PM

Tūkstančiai nebūtinų prekių mažmenininkų, tokių kaip knygynai ir elektronikos parduotuvės, kurie kovo pabaigoje sustabdė veiklą, tikisi pasveikinti savo pirmuosius klientus.

Taip pat leista atsidaryti tokias laisvalaikio pramogas kaip kino teatrai, safari parkai ir zoologijos sodai po atviru dangumi. Be to, maldos namai taip pat galės priimti pirmuosius tikinčiuosius.

Visgi visur turės būti laikomasi socialinio atsiribojimo taisyklių, numatančių, kad žmonės laikytųsi mažiausiai dviejų metrų atstumu vienas nuo kito, o patalpose patariama dėvėti veido kaukes ar užsidegti veidus skarelėmis ar šalikais.

Veidą bus privaloma prisidengti viešajame transporte visoje Anglijoje, o operatoriams bus leidžiama nevežti tų, kurie nepaisys šio reikalavimo.

„Suprantu, kad žmonės nerimauja“, – sekmadienį pažymėjo finansų ministras Rishi Sunakas, ragindamas gyventojus pradėti apsipirkimus, kad padėtų ekonomikai atsigauti nuo precedento neturinčio nuosmukio.

„Tai bus šiek tiek kitokia patirtis, tačiau tai bus saugi aplinka, ir mes visi turime būti užtikrinti, kad galėsime apsipirkti be baimės dėl saugumo parduotuvėse“, – kalbėjo jis „Sky News“ duotame interviu.

Šiaurės Airijoje nebūtinų prekių parduotuvės duris atvėrė penktadienį, tačiau Škotija ir Velsas dar nenusprendė, kada leis parduotuvėm dirbti, kadangi Didžiosios Britanijos deleguotos vyriausybės atšaukia apribojimus skirtingu metu.

Pasak finansų ministerijos, nebūtinų prekių mažmeninės prekybos sektoriuje dirba 1,3 mln. žmonių. Šis sektorius kasmet Didžiosios Britanijos ekonomika atneša 46,6 mlrd. svarų (52 mlrd. eurų), taigi jo atnaujinimas laikomas gyvybiškai svarbiu ekonomikai.

Artėjant pirmadieniui, Londono Vest Endo komerciniame rajone buvo sutvarkytos gatvės, išplėsti pėsčiųjų takai ir įrengti stovai su rankų dezinfekavimo priemonėmis.

Visgi „New West End Company“ – rajone veikiančių 600-ų britų ir tarptautinių įmonių asociacijos – vadovė Jace Tyrrell prognozavo, kad „reikės daug laiko, kol padėtis grįš į normalią būseną“.

„Mažmenininkai turės prisitaikyti“, – pažymėjo ji naujienų agentūrai AFP.

Remiantis oficialia statistika, Didžioji Britanija tapo viena iš labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių šalių. Pasak oficialios statistikos, praėjusią savaitę įtariamų ir patvirtintų mirčių nuo COVID-19 skaičius perkopė 50 000.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.