G. Nausėda akcentuoja būtinybę kuo skubiau susitarti dėl Europos gaivinimo fondo

Šalies vadovas Gitanas Nausėda akcentuoja būtinybę kuo skubiau susitarti dėl daugiamečio ES biudžeto ir Europos gaivinimo fondo.

G.Nausėda. <br> T.Bauro nuotr.
G.Nausėda. <br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-19 15:31

Penktadienį G.Nausėda dalyvavo Europos Vadovų Tarybos (EVT) vaizdo konferencijoje, kurioje ES lyderiai pasidalijo pozicijomis dėl daugiametės finansinės programos ir Europos gaivinimo fondo turinio bei skirstymo principų.

Kaip praneša Prezidentūra, G.Nausėda akcentuoja būtinybę kuo skubiau susitarti dėl ES biudžeto ir ekonomikos gaivinimo instrumentų, kad šalys narės galėtų kuo greičiau pasinaudoti jais, siekdamos ekonomikos skatinimo ir reformų įgyvendinimo.

Šalies vadovas pažymi, kad ES biudžetas ir Europos gaivinimo fondas turėtų būti vienodai ambicingi ir sąžiningi – visos valstybės narės turi turėti galimybių pasinaudoti jais, atsižvelgdamos į objektyvius kriterijus.

„Lietuva pasisako už didesnį finansavimą ES tradicinėms politikos kryptims – sanglaudai ir žemės ūkiui, reikšmingai prisidedančioms, siekiant žaliosios ekonomikos ir klimato kaitos tikslų. Lietuva pasiryžusi ir toliau kelti tiesioginių išmokų konvergencijos klausimą“, – nurodo Prezidentūra.

G.Nausėda pabrėžė, kad ES turi įgyvendinti prisiimtus įsipareigojimus užtikrinti tinkamą Ignalinos atominės elektrinės uždarymo ir Kaliningrado specialiosios tranzito programos finansavimą. Prezidentas taip pat pažymėjo, kad ES saugumas yra prioritetinis klausimas, tad investicijos ir politinis dėmesys Karinio mobilumo priemonės finansavimui turėtų būti stiprinamas.

Kalbėdamas apie Europos gaivinimo fondo skirstymo principus, G.Nausėda pabrėžė, kad lėšų paskirstymo valstybėms narėms kriterijai turi remtis pandemijos poveikiu ekonomikai ir naujausiais statistikos duomenimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.