Naujuoju LPK prezidentu išrinktas V. Janulevičius

Naujuoju Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentu suvažiavime išrinktas Vidmantas Janulevičius.

V.Janulevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Janulevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Dargis.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Dargis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kornelija Mykolaitytė, ELTA

Jun 30, 2020, 12:53 PM, atnaujinta Jul 1, 2020, 12:52 PM

Jis eina aukštųjų technologijų įmonių grupės „BOD Group“ valdybos pirmininko pareigas, iki šiol buvo LPK viceprezidentas.

V.Janulevičius LPK prezidento rinkimuose buvo vienintelis kandidatas. Jo kandidatūrą palaikė 83 iš 85 suvažiavime dalyvavusių delegatų, vienas balsalapis buvo sugadintas.

„Darysiu viską, kad konfederacija, kuri buvo stipriausia Lietuvoje, tokia ir liktų, kad skaidriai atspindėtų verslo, ekonomikos interesus, ir seksime tais gerais pramintais takais, kurie buvo iki šiol. Ačiū už pasitikėjimą“, – sakė išrinktasis LPK prezidentas.

„Noriu pasakyti, kad visas dėmesys bus stiprinti LPK komandą, kiekvieną asocijuotą narį, kuris privalėtų pasisakyti rūpimais klausimais, nes kitu atveju ta nuomonė nebus bendra“, – pridūrė V.Janulevičius.

Iki šiol konfederacijai dvi kadencijas vadovavo Robertas Dargis.

LPK prezidentas renkamas slaptu balsavimu ketverių metų laikotarpiui ne daugiau kaip dviem kadencijoms.

V.Janulevičius vienu iš savo kadencijos tikslų įvardija asocijuotų verslo struktūrų konsolidavimą.

„Manau, kad tokiai mažai šaliai kaip mes asociacijų yra per daug. Būnant ir vienoje, ir antroje, ir trečioje konfederacijoje ar asociacijoje, tu išleidi pinigus, tada yra diskusijos tarp tų kelių konfederacijų, neišgryninami prioritetai.

Konsolidacija yra tam, kad išgrynintume kryptis ir kad kalbėtume vienu balsu viduje“, – sakė V.Janulevičius.

Jis sakė, kad ateityje gali būti asociacijų jungimųsi.

„Gali būti jungimųsi ateityje, per šią kadenciją tikiuosi, kad taip ir įvyks. Kadangi esame didžiausia konfederacija, manau, kad, jei teisingų pažiūrų asociacijos liesis į mus, kažkada galimai ir pavadinimas keistųsi ar dar kas nors, jei atstovausime platesnei sričiai mūsų paslaugų, gamybos ir kita“, – sakė naujasis LPK vadovas.

V. Janulevičius sakė iki rudens suformuosiąs naują viceprezidentų komandą. Kalbėdamas apie įtarimų korupcijos byloje sulaukusį Lietuvos bankų asociacijos prezidentą Mantą Zalatorių, kuris LPK ėjo viceprezidento pareigas, V.Janulevičius sakė, kad kol kas laukiama daugiau informacijos iš teisėsaugos.

„Kadencija baigiasi, ir visų viceprezidentų darbas baigiasi. Iki rudens formuosiu naują komandą ir, turint daugiau informacijos iš teisėsaugos, mes galėsime toliau priimti sprendimus. Kol kas žmogus yra nenuteistas, ir mes vertiname, kad jis gali būti ateityje narys, jei nepaaiškės kitų aplinkybių“, – sakė V.Janulevičius.

Kadenciją baigęs LPK prezidentas Robertas Dargis taip pat įvardijo, kad vienas iš naujajam vadovui paliktų tikslų yra konsolidavimas.

„Tai yra vienas iš pagrindinių darbų, kuriuos aš dariau paskutinius ketverius metus. Pastaruoju metu pasipylę įvairūs kaltinimai verslui rodo, kad mes turime konsoliduotis“, – sakė R.Dargis.

Paklaustas apie tolimesnę savo veiklą, jis sakė dalyvausiąs visuomeniniame gyvenime.

„Aš liksiu prie svarbių valstybės reikalų kažkokiame formate ir kalbėsiu apie tai, kas, manau, yra svarbu: visuomenės brandą, švietimą, verslo vietą visuomenėje“, – sakė R.Dargis.

Jis pridūrė sulaukiantis kvietimų dalyvauti politikoje, tačiau sakė, kad apie tai šiuo metu negalvoja.

V.Janulevičius naujojo LPK prezidento rinkimuose buvo vienintelis kandidatas. Jo kandidatūrą palaikė 83 iš 85 suvažiavime dalyvavusių delegatų, vienas balsalapis buvo sugadintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.