R. Dargis žada likti aktyvus, bet apie politiką negalvoja

Kadenciją baigęs Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Robertas Dargis žada likti aktyvus ir toliau kalbėti apie svarbius valstybės reikalus, bet į politiką artimiausiu metu sukti nežada.

R.Dargis.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Dargis.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Dargis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Dargis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Paulius Viluckas, BNS

Jun 30, 2020, 3:00 PM

„Manau, kad liksiu prie svarbių valstybės reikalų kažkokiame formate ir kalbėsiu apie tai, apie ką manau, yra svarbu kalbėti – apie visuomenės brandą, švietimą, verslo vietą visuomenėje, bendradarbiavimą su ta pačia akademine bendruomene“, – sakė R.Dargis.

Paklaustas, ar jis galėtų dalyvauti politikoje, buvęs LPK prezidentas sakė apie tai negalvojantis. Tuo pat metu jis prisipažino gavęs ne vienos partijos pasiūlymą.

„Taip, ne vieną ir ne du. Ir vadovauti partijoms, ir dalyvauti rinkimuose. Bet aš kol kas neturiu tokio noro. Iki šių rinkimų tikrai neapsispręsiu, bet paskui niekada nežinai, kas bus toliau. Pamatysime, gal nusibos žvejoti“, – svarstė R.Dargis.

Jis sakė matantis daug galimybių aktyvioje veikloje dalyvauti ir visuomeniniame formate.

„Manau, kad daug erdvės dalyvauti yra ir visuomeniniame formate, čia nėra problemų. Jeigu matysime, kad trūksta sąlygų tam, kad balsas būtų labiau girdimas, tada, manau, pasikalbėsime su tam tikrais politikais, kuriems mes galėtume padėti formuluoti tam tikras pozicijas“, – teigė R.Dargis.

Jis taip pat sako, kad greičiausiai negrįš ir į operatyvinį darbą versle. Šiuo metu R.Dargis yra statybų bendrovės „Eika“ valdybos pirmininkas, bet vadovo pareigas užima jo sūnus Domas.

„Pamatysime, kokia bus trajektorija. Negaliu sakyti, kad esu atitrūkęs nuo verslo, esu ir savo įmonių grupės valdybos pirmininkas. Ar aš grįšiu į operatyvinį darbą? Turbūt ne, nemaišysiu savo sūnui, jis darbuojasi puikiai pats“, – pripažino buvęs LPK prezidentas.

R.Dargis LPK vadovavo dvi kadencijas nuo 2012-ųjų, tačiau trečiai kandidatuoti nebegalėjo dėl kadencijų limito. Jį antradienį pakeitė iki šiol viceprezidento pareigas ėjęs Vidmantas Janulevičius.

Anksčiau R.Dargis yra dirbęs Rolando Pakso Vyriausybėje, taip pat neetatiniu prezidento Valdo Adamkaus ir tuometinio premjero Gedimino Kirkilo patarėju.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.