„Axis Tech“ prisidės prie biokuro jėgainės statybų Lenkijoje

Energijos gamybos sprendimų ir metalo apdirbimo įmonė „Axis Tech“ pradės darbą Liubline – viename seniausių Lenkijos miestų.

Konsorciumas, kurį sudaro „Axis Tech“ ir Lenkijos kompanija „Energoserwis“, laimėjo šilumos tiekimo įmonės „Megatem EC-Lublin“ konkursą ir statys kogeneracinę biokuro jėgainę.
Konsorciumas, kurį sudaro „Axis Tech“ ir Lenkijos kompanija „Energoserwis“, laimėjo šilumos tiekimo įmonės „Megatem EC-Lublin“ konkursą ir statys kogeneracinę biokuro jėgainę.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2020, 1:01 PM, atnaujinta Jul 2, 2020, 1:06 PM

Čia konsorciumas, kurį sudaro „Axis Tech“ ir Lenkijos kompanija „Energoserwis“, laimėjo šilumos tiekimo įmonės „Megatem EC-Lublin“ konkursą ir statys kogeneracinę biokuro jėgainę. Jos elektros galia sudaro 12 MWe, šilumos galia – 50 MW.

Bendra šio projekto vertė viršija 41,5 mln. eurų. Dalį projekto finansuoja Lenkijos Nacionalinio aplinkos apsaugos ir vandentvarkos fondas.

„Biokuro energetikos srityje aktyviai dirbame jau 20 metų ir turime bene didžiausią patirtį regione. Mūsų patirtis, kompetencijos, kvalifikuotas inžinerinis personalas ir tapo raktu į šį biokuro jėgainės projektą, kuriam tieksime pagrindinę įrangą“, – sakė „Axis Tech“ generalinis direktorius Paulius Arštikys.

„Axis Tech“ tieks 50 MW galios verdančio sluoksnio garo katilą, kūrenamą biokuru, ir elektrostatinį filtrą dūmų valymui.

Šios įrangos gamintojai – žinomos tarptautinės kompanijos. Kitą dalį tiekiamos įrangos – biokuro padavimo sistemą ir 7 MW dūmų kondensacinis ekonomaizerį – pagamino pati „Axis Tech“. „Tai – standartiniai mūsų gaminiai, vertinami dėl savo patikimumo bei ilgaamžiškumo“, – teigė P. Arštikys.

Įmonės „Axis Tech“ specialistai taip pat atliks tiekiamos įrangos montavimo ir paleidimo–derinimo darbus.

Planuojama, kad naujoji jėgainė veiklą pradės 2022 metų pabaigoje. Nuo 2023 metų pradžios jėgainėje pagamintą energiją numatyta pradėti tiekti į elektros tinklus, mat „Megatem EC-Lublin“ laimėjo valstybinį elektros tiekimo konkursą.

„Tarp pagrindinių iššūkių Liubline – tinkamas technologijos parinkimas ir sudėtingo projekto suvaldymas. Jėgainės statybų terminai yra terminai trumpi, pagrindinė darbų seka nuosekli, o baudos už vėlavimą – didelės“, – sakė P. Arštikys.

„Megatem EC-Lublin“ tiekia šilumos energiją visų Liublino rajonų gyventojams. Šiluma gaminama kombinuotoje sistemoje, leidžiančioje vienu metu gaminti elektrą ir teikti technologiniams gamybos procesams reikalingą garą. Jį įmonė tiekia į gamyklas, esančias buvusioje automobilių gamyklos teritorijoje Liubline.

Pastaraisiais metais modernizuota ir ES reikalavimus atitinkanti „Megatem EC-Lublin“ ypatingą dėmesį skiria aplinkos apsaugai.

„Axis Tech“ jau daugiau kaip 20 metų žinoma Baltijos šalių ir Skandinavijos rinkose. Įmonės pastatytos katilinės generuoja daugiau nei 60 procentų iš biokuro gaminamos energijos Lietuvoje. Bendrovė yra įgyvendinusi daugiau nei 200 biokuro energetikos ir katilinių statybų projektų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Rusijoje.

Šiuo metu kompanija dirba keturiose pagrindinėse srityse. Tai – energijos gamybos sprendimai, metalo konstrukcijų gamyba, kranų ir pramoninės kėlimo įrangos gamyba, pramoninių konvejerių ir transporterių gamyba.

„Axis Tech“ priklauso ICOR įmonių grupei. Nuo 2019-ųjų pabaigos su vieningu prekės ženklu „Axis Tech“ savo veiklą tęsia grupės įmonės „Axis Technologies“ ir „Remeksi Keskus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.