14 mln. eurų paskolintų lėšų paskirstyta koronaviruso krizės pasekmėms švelninti ir VRM pareigūnams

Dar 14 mln. eurų paskolintų lėšų paskirstyta koronaviruso krizės pasekmėms švelninti

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2020, 4:14 PM

Vyriausybė trečiadienį iš valstybės vardu pasiskolintų lėšų paskirstė dar 14,2 mln. eurų koronaviruso krizės pasekmėms sušvelninti.

Finansų ministras Vilius Šapoka pranešė, kad 1,338 mln. eurų skirta Vidaus reikalų ministerijos pareigūnams ir kitiems darbuotojams, Žemės ūkio ministerijai – 7,986 mln. eurų išsaugoti gamybą ir maisto tiekimo grandinę.

VRM pareigūnams lėšos bus skirtos išlaidoms darbo užmokesčio priemokoms ir mokėjimams už darbą švenčių dienomis, taip pat už viršvalandinį darbą kompensuoti tiems VRM pavaldžių įstaigų pareigūnams ir kitiems darbuotojams, kurie tiesiogiai dalyvavo suvaldant ekstremaliąją situaciją.

Lėšos bus skirtos Policijos departamentui, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui, Valstybės sienos apsaugos tarnybai, Viešojo saugumo tarnybai, Migracijos departamentui, Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centrui.

Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiose statutinėse tarnybose dirba apie 16 tūkst. pareigūnų.

Tuo metu Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai skirta 4,3 mln. eurų, Teisingumo ministerijai – 454,3 tūkst. kalėjimų pareigūnams ir jų medikams, Vadovybės apsaugos tarnybos r Muitinės departamento pareigūnams, kurių darbas tiesiogiai susijęs su ekstremaliosios situacijos suvaldymu, priemokoms – atitinkamai 42 tūkst. ir 76,1 tūkst. eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.