Nustačius šiurkščių pažeidimų sustabdyta Kauno mėsos perdirbimo įmonės veikla

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno departamento specialistai, bendradarbiaudami su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais, šią savaitę uždaroje akcinėje bendrovėje, įsikūrusioje Kauno r., Šlienavoje, atliko patikrinimą. Dėl rastų šiurkščių pažeidimų šios mėsos perdirbimo įmonės veikla laikinai sustabdyta.

Dėl rastų šiurkščių pažeidimų mėsos perdirbimo įmonės veikla laikinai sustabdyta.<br>VMVT nuotr.
Dėl rastų šiurkščių pažeidimų mėsos perdirbimo įmonės veikla laikinai sustabdyta.<br>VMVT nuotr.
Dėl rastų šiurkščių pažeidimų mėsos perdirbimo įmonės veikla laikinai sustabdyta.<br>V.Balkūno nuotr.
Dėl rastų šiurkščių pažeidimų mėsos perdirbimo įmonės veikla laikinai sustabdyta.<br>V.Balkūno nuotr.
Dėl rastų šiurkščių pažeidimų mėsos perdirbimo įmonės veikla laikinai sustabdyta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl rastų šiurkščių pažeidimų mėsos perdirbimo įmonės veikla laikinai sustabdyta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 20, 2020, 4:24 PM

Vykdydami šešėlinės ekonominės veiklos prevenciją, pareigūnai patikrino Kauno rajone įsikūrusią mėsos perdirbimo įmonę. Patikrinimo metu nustatyta, kad maisto produktai laikomi ir tvarkomi nešvariose patalpose, nesilaikant higienos reikalavimų, temperatūrinių režimų, sudaroma kryžminės taršos galimybė.

Žaliavų laikymo šaldymo kameroje rasta 1604 kg sušaldytos kiaulienos, 623 kg sušaldytos paukštienos, 119 kg vyniotinių pusgaminių, o pagamintos produkcijos šaldytuve – daugiau nei 300 kg mėsos gaminių be ženklinimo informacijos, kurių atsekamumo nebuvo galima nustatyti.

Taip pat nustatyta, kad įmonėje nevedama maisto priedų apskaita, ne laiku (netinkamai) pildomi savikontrolės ir atsekamumo žurnalai, gamybinėse patalpose nėra rankų nusausinimo ir dezinfekavimo priemonių.

Dėl šiurkščių sanitarinių ir higienos normų reikalavimų pažeidimų, VMVT Kauno departamento sprendimu mėsos perdirbimo įmonės veikla laikinai sustabdyta, o daugiau nei 2,6 t neženklintų žaliavų ir produkcijos realizacija uždrausta. Įmonės savininkas įpareigotas juos sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje. Taip pat bus sprendžiama ir dėl poveikio priemonių įmonei taikymo.

Dėl galimai slepiamų pajamų, nemokamų mokesčių bei apgaulingo įmonės buhalterinės apskaitos tvarkymo, Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 222 str. 1 d. (Apgaulingas apskaitos tvarkymas). Už šią nusikalstamą veiką gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?