Įregistruota Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldi bendrovė „Valstybės investicinis kapitalas“

Registrų centre įregistruota Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldi bendrovė – UAB „Valstybės investicinis kapitalas“. Ši bendrovė yra Pagalbos verslui fondo, steigiamo kaip komanditinė ūkinė bendrija, komanditorė, suteikianti valstybės įnašą į fondą.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-27 11:55, atnaujinta 2020-08-27 11:56

Šią savaitę bendrovės valdyba iš nepriklausomų valdybos narių jau išrinko laikinąjį UAB „Valstybės investicinis kapitalas“ vadovą, kuriuo tapo UAB „EPSO-G“ nepriklausomas valdybos narys ir audito komiteto narys Robertas Vyšniauskas. Artimiausiu metu bendrovė planuoja per atrankos agentūrą pagal visus reikalavimus paskelbti konkursą įmonės vadovo pareigoms eiti.

UAB „Valstybės investicinis kapitalas“ valdybą sudaro trys valdybos nariai: laikinuoju vadovu tapęs R. Vyšniauskas, UAB „Victory Funds“ valdybos narys Šarūnas Ruzgys (nepriklausomas narys) bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Verslo aplinkos departamento direktorius Tomas Urban. Valdybos nariai išrinkti ketverių metų kadencijai.

UAB „Valstybės investicinis kapitalas“ padedamos Lietuvoje veikiančios įmonės galės greičiau atsigauti po COVID-19 sukeltų padarinių. „Valstybės investicinis kapitalas“ siekia tinkamai ir skaidriai užtikrinti, kad Pagalbos verslui fondo lėšomis, kurios pritrauktos naudojantis valstybės ir kapitalo rinkos priemonėmis, būtų finansuojama pagalba verslui ir kapitalo rinkos plėtra.

Pagalbos verslui fondo investicinio portfelio planuojamas dydis: 1 mlrd. eurų, iš kurių valstybė į Pagalbos verslui fondą investuoja 100 mln. eurų pradinio įnašo, taip pat planuojama suteikti iki 400 mln. eurų dydžio valstybės garantiją ne nuosavybės vertybiniams popieriams. Likusi dalis – privatūs ir (ar) instituciniai koinvestuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.