V. Putinas: Rusijos BVP 2020 metais gali susitraukti 5–6 proc., bet blogiausia jau praeityje

Rusijos ekonomikos nuosmukis 2020 metais gali siekti 5–6 proc., tačiau sunkiausias metas jau įveiktas ir ekonomika ima sveikti, ketvirtadienį Rusijos valstybinei televizijos ir radijo kompanijai (VGTRK) duotame interviu pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

AP/Scanpix nuotr.
AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-27 15:41

„Visa pasaulio ekonomika susiduria su rimtomis [koronaviruso] epidemijos pasekmėmis“, – pareiškė prezidentas ir pažymėjo, kad 2020 metais pasaulinė ekonomika gali sumenkti maždaug 5 procentais.

Paklaustas apie prognozuojamą Rusijos ekonomikos nuosmukį, V. Putinas atsakė: „Maždaug 5–6 procentais“.

„Žinoma, neišvengsime problemų. Žinau, kad kai kurios įmonės nebuvo įtrauktos, tarkim, į sąrašą, tarp tų, kurios gauna valstybės paramą, ir kurios tikrai nukentėjo. Ir, žinoma, vyriausybė turi apie tai pagalvoti ir laiku priimti tinkamus sprendimus“, – pridūrė jis.

„Bet apskritai, kartoju, tiek parama smulkiajam verslui, tiek parama atskiroms didelėms pramonės šakoms (žemės ūkiui, automobilių pramonei, statyboms ir panašiai – o ten dirba šimtai tūkstančių, milijonai žmonių, ten yra kooperatyviniai tinklai) – visgi visa tai buvo padaryta ir buvo padaryta laiku ir turėjo įtakos“, – kalbėjo V. Putinas.

„Žiūrėkite, mūsų pagrindiniai makroekonominiai rodikliai yra pakankamai stabilūs. Nepaisant prognozių, kad bus didelių svyravimų, šiandien infliacija yra 3,4 procento. Ir, remiantis ekspertų prognozėmis, ji ir išliks maždaug 3,4–3,41 procento“, – pažymėjo jis.

„Nepaisant sunkumų, rezervai auga. Tai sukuria papildomą saugos pagalvę. Tai svarbu. Tai nėra panacėja nuo visų negerovių, bet tai yra svarbu. Tai sukuria mums tam tikrą pasitikėjimą, kad, jei reikės, galėsime atlikti finansavimą, įskaitant socialinius įsipareigojimus“, – pridūrė prezidentas.

„Visa tai kartu rodo, kad, visų pirma, manome, jog mūsų problemų pikas jau liko praeityje, ir, tikiuosi, kad mes palaipsniui pradėsime atsigauti. Apskritai čia mes nedaug kuo skiriamės nuo kitų pasaulio šalių. Kitais metais, manau, tikrai įvyks atsigavimas“, – pareiškė V. Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas