„Lietuvos draudimas“: draudimo rinka pademonstravo „V“ formos atsigavimą

Didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ skaičiuoja, kad pirmoji pandemijos banga ne gyvybės draudimo rinkai baigėsi „V“ formos atsigavimu. Optimistiškiausią atsigavimo scenarijų demonstruoja verslo klientai, privačių klientų draudimo linijose „V“ formos atsigavimas yra kiek plokštesnis. Šie duomenys gauti suskaičiavus per pirmąjį metų pusmetį ir liepos mėnesį pasirašytas ne gyvybės draudimo įmokas.

„Lietuvos draudimo“ prognozėmis, šiemet pagal bazinį scenarijų dėl karantino periodo neigiamos įtakos prognozuojamas bendras metinis 3 – 4 proc. ne gyvybės draudimo rinkos kritimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Lietuvos draudimo“ prognozėmis, šiemet pagal bazinį scenarijų dėl karantino periodo neigiamos įtakos prognozuojamas bendras metinis 3 – 4 proc. ne gyvybės draudimo rinkos kritimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2020, 12:01 PM

Bendrovės „Lietuvos draudimas“ duomenimis, vertinant bendrai privačių ir verslo linijų draudimo pardavimus, kovo – gegužės mėnesiais buvo stebimas pasirašytų įmokų kritimas, tačiau jau birželio mėnesį rinka sugrįžo į teigiamą augimo zoną. Sprendžiant iš liepos duomenų tikėtina, kad artimiausiais mėnesiais draudimo rinka laikysis praėjusių metų lygyje. Tokia ne gyvybės draudimo rinkos raida iki šiol liudija „V“ formos atsigavimą.

„Ypač ryškų „V“ formos scenarijų per 7 mėnesius pademonstravo verslo klientai – jų pasirašytos draudimo įmokos rodo labai ryškų ir staigų atsigavimą. Daugeliui įmonių draudimo paslaugų vartojimas pagyvėjo būtent birželį, pasibaigus karantinui, kai buvo leista atnaujinti veiklą. Juk karantino metu kai kurių sektorių veikla buvo iš viso sustabdyta, kai kurios jų stabdė ir draudimo apsaugą“ – sako „Lietuvos draudimo“ Verslo klientų departamento direktorius Simonas Lisauskas.

„Mes tikimės, kad atsigavimas jau įvyko ir toliau iki metų pabaigos rinka išliks liepos – rugpjūčio mėnesio lygyje. Tai nulems bendrą metinį apie 3 – 4 proc. ne gyvybės draudimo rinkos smukimą. Prielaidos, dėl kurių būtų tikimybė išsivystyti „W“ scenarijui yra susijusios su viruso plitimu ir valdymu bei su tuo siejamais valstybės veiksmais – kiek verslo patirs apribojimų ir kokio masto jie bus“, – komentuoja Simonas Lisauskas, „Lietuvos draudimo“ Verslo klientų departamento vadovas.

„Lietuvos draudimo“ prognozėmis, šiemet pagal bazinį scenarijų dėl karantino periodo neigiamos įtakos prognozuojamas bendras metinis 3 – 4 proc. ne gyvybės draudimo rinkos kritimas. Tai – kur kas optimistiškesnė prognozė nei karantino pradžioje, kai buvo prognozuotas tris kartus didesnis nuosmukis. Šalies bankai pastaruoju metu taip pat pagerino Lietuvos ekonomikos prognozę ir pagal ją, Lietuvos ekonomika trauksis mažiausiai eurozonoje – tik 1,7 proc. Natūralu, kad pasikeitusios ekonominės tendencijos tiesiogiai atsispindi ir kas mėnesį skelbiamuose draudimo rinkos skaičiuose.

„Lietuvos draudimas“ yra didžiausia ne gyvybės draudimo bendrovė Lietuvoje, turinti filialą Estijoje – PZU Eesti. „Lietuvos draudimas“ 2019 metais užėmė 30,2 proc. Lietuvos rinkos, Estijos filialas – 16 proc. Estijos rinkos. „Lietuvos draudimo“ pasirašytos įmokos 2019 metais siekė 267 milijonus eurų, bendrovė abejose savo rinkose uždirbo 21,5 mln. eurų grynojo pelno.

2020 pirmo pusmečio duomenimis, „Lietuvos draudimas“ pasirašė 124 mln. eurų draudimo įmokų. „Lietuvos draudimas“ aptarnauja daugiau nei pusė milijono privačių ir verslo klientų Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.