Airijos ekonomika antrą ketvirtį traukėsi rekordiniais 6,1 proc.

Airija pirmadienį paskelbė, kad šalies BVP antrąjį šių metų ketvirtį susitraukė 6,1 proc. – taip atskleisti skaudūs dėl koronaviruso įvestų karantino priemonių padariniai.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2020, 5:52 PM

Balandžio-birželio BVP duomenys, kuriuos paskelbė šalies Centrinis statistikos biuras, smarkiai aplenkė susitraukimą, kurį Airijos ekonomika patyrė praslinkus 2008 metų pasaulinei finansų krizei.

„Daugybė didelį darbo vietų kiekį sukuriančių sektorių buvo laikinai uždaryti, o tai lėmė didelį šiandien regimą vidaus paklausos susitraukimą“, – pranešime sakė šalies finansų ministras Paschalis Donohoe.

Smarkiausiai paveiktas buvo statybų sektorius, kuriame antrąjį ketvirtį užfiksuotas 38,3 proc. susitraukimas. Po jo eina platinimo, transporto, viešbučių ir restoranų sektoriai.

Nemažą smūgį taip pat patyrė asmeninės išlaidos, nors stiprioje pozicijoje išliko itin svarbiu laikomo šalies farmacijos sektoriaus eksportas.

Airijoje visuotinis karantinas buvo įvestas kovą. Oficialiais vyriausybės duomenimis, šalyje nuo COVID-19 mirė 1 777 žmonės. Nors mirties atvejų pastarosiomis savaitėmis nefiksuojama, stebimas padidėjęs naujų užsikrėtimo atvejų skaičius.

Šaliai jau kelis kartus teko atidėti atsidarymo planus, o trims apskritims neseniai teko įvesti vietinių ribojimo priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?