Marijampolės cukraus fabriko valdymą perėmė „Insolvensa“

Restruktūrizuojamos įmonės „Lietuvos cukrus“, kuriai priklauso cukraus fabrikas Marijampolėje, vadovavimą perėmė laikinasis administratorius – „Insolvensa“, nusprendė Kauno apygardos teismas.

Administratorius organizuos „Lietuvos cukraus“ veiklą.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Administratorius organizuos „Lietuvos cukraus“ veiklą.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2020, 10:13 AM

Teismo sprendimas pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones ir paskirti pilną administravimą buvo priimtas rugsėjo 4 dieną. Teismas taip pat sustabdė jau anksčiau atsistatydinusios „Lietuvos cukrus“ vadovės Linos Minderienės bei Kipro bendrovės „Hofenberg Limited“ paskirto vadovo Rimo Smolsko įgaliojimus, o sprendimą dėl restruktūrizavimo bylos nutraukimo ir bankroto bylos iškėlimo „Lietuvos cukrui“ Kauno apygardos teismas turėtų priimti rugsėjo 23 dieną paskirto posėdžio metu.

„Pilnas bendrovės administravimas nėra dažnas reiškinys Lietuvoje, tačiau šiuo atveju toks sprendimas padės išlaikyti įmonę funkcionalią itin svarbiu jai ir viso regiono ūkininkams laikotarpiu. Teismas atsižvelgė į trijų kreditorių, kurių bendra reikalavimų suma sudarė beveik 90 proc. visų reikalavimų sumos, argumentus“, – teigia paskirtasis administratorius.

Administratorius organizuos „Lietuvos cukraus“ veiklą, užtikrins sutartinių įsipareigojimų vykdymą, galės bendrovės vardu sudaryti sandorius, valdyti banko sąskaitas ir atlikti visus būtinus veiksmus, kad „Lietuvos cukrus“ visas ir bet koks turtas būtų naudojamas tik įstatuose numatytai ūkinei komercinei veiklai vykdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.