Baltarusijoje – nauji gandai: minima pakitusi data dėl sienų uždarymo vežėjams

Viešojoje erdvėje toliau sklinda gandai apie Baltarusijos planus nuo ketvirtadienio į šalį neįsileisti Lietuvos, Latvijos ir Estijos vilkikų. Baltarusijos portalas tut.by skelbia, kad tokia tvarka įsigalios nuo rugsėjo 17 dienos, tačiau oficialiai šio dokumento Baltarusijos valdžia nėra patvirtinusi.

Baltarusijoje – nauji gandai: minima pakitusi data dėl sienų uždarymo vežėjams.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Baltarusijoje – nauji gandai: minima pakitusi data dėl sienų uždarymo vežėjams.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2020, 8:13 PM

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas lrytas.lt ketvirtadienį teigė, kad jokių tokius gandus patvirtinančių dokumentų nėra.

„Neturime jokių oficialių dokumentų iš Baltarusijos Vyriausybės ar kitų valstybinių organų, nurodančių neaptarnauti transporto priemonių su lietuviškais registracijos numeriais ar atsisakyti apiforminti krovinius“, – teigė R.Austinskas.

Vis dėlto, nuogąstavimų, kad šalis tokį sprendimą priimti gali – yra, tačiau, R.Austinsko teigimu, taip pat tikėtina, kad informacija apie galimas sankcijas Lietuvos vežėjams – atėjusi iš Maskvos, kuria bandoma gąsdinti.

„Gali būti, kad norima šiek tiek apsunkinti mūsų verslą, bet oficialių dokumentų mes neturime“, – kalbėjo „Linavos“ prezidentas. „Jei uždarys patekimą į Rytų rinką, darbą apsunkins sprendimų ieškojimas, tačiau norisi galvoti, kad sveikas protas turėtų laimėti. Lietuvos vežėjai panašių situacijų yra turėję gerokai anksčiau – su Rusija.

Vis dėlto, su Baltarusija dar niekada neturėjome tokios situacijos, kada būtų kalbama apie sankcijas, gąsdinimus ar sprendimus mūsų neįleisti. Iki šiol to nebuvo“, – sakė R.Austinskas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.