Draudikai išmoko vertinti koronaviruso riziką: draudžiasi ir įmonės, ir fiziniai asmenys

Draudimas susirgus COVID-19 rinkoje tampa tokia pat įprasta paslauga kaip turto, automobilio ar kelionių draudimas. Didžiausia šalies brokerių bendrovė „Aon Baltic“, per karantiną šį draudimą pasiūliusi Lietuvos įmonių darbuotojams, jau vasaros pradžioje apsidrausti internetu suteikė galimybę ir fiziniams asmenims. O šį rudenį, antrosios viruso bangos akivaizdoje šalies įmonėms pateikė atnaujintą darbuotojų COVID-19 draudimo pasiūlymą.

Fiziniai asmenys svetainėje draudimas.lt jau taip pat gali pasirinkti iš trijų skirtingų draudimo pasiūlymų, kainuojančių nuo 9,50 euro iki 22,50 euro.<br>T.Bauro nuotr.
Fiziniai asmenys svetainėje draudimas.lt jau taip pat gali pasirinkti iš trijų skirtingų draudimo pasiūlymų, kainuojančių nuo 9,50 euro iki 22,50 euro.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2020, 10:34 AM

„Pavasarį vos per dvi savaites, kai buvo siūlomas 6 mėn. trukmės koronaviruso draudimas, apsidraudė virš 100 didžiausių šalies bendrovių su 50 tūkst. darbuotojų. Tarp jų buvo nemažai gamybos įmonių, kurjerių tarnybų, prekybos tinklų, bankų ir kitų bendrovių.

Baigiantis šiam laikotarpiui įmonės paprašė draudimo pratęsimo, be to, jaučiamas didelis poreikis ir iš naujų įmonių apdrausti savo darbuotojus, nes, skirtingai nei pavasarį, verslai augant susirgimų atvejams nesustoja, o ir patys žmonės jaučiasi labiau atsipalaidavę.

Dėl šios priežasties vėl pasiūlėme apdrausti mūsų šalyje veikiančių įmonių darbuotojus“, – komentavo „Aon Baltic“ vadovas Žilvinas Petrauskas.

„Aon Baltic“ bendrovės siūloma įmonių darbuotojų COVID-19 draudimo apsauga pasirūpino AB „Lietuvos draudimas“, o fiziniai asmenys „Compensa Vienna Insurance Group“ draudimo pasiūlymą ras „Aon Baltic“ priklausančioje svetainėje draudimas.lt.

Šalies bendrovėms siūlomi trys skirtingi draudimo paketai, kurio kaina vienam darbuotojui svyruoja nuo 6 iki 18 eurų. Darbuotojui susirgus koronaviruso infekcija ir gydantis ligoninėje ilgiau, nei 6 arba 8 dienas, mokama vienkartinė išmoka.

Nepaisant to, kad asmenį draudžia darbdavys, naudos gavėju vis tiek tampa darbuotojas, galintis gauti išmoką, siekiančią iki 4 tūkst. eurų.

Šį rudenį atnaujintu „Aon Baltic“ ir „Lietuvos draudimas“ COVID-19 draudimu galima apdrausti ir vyresnius, nei 65 metų darbuotojus, priklausančius rizikos grupei.

„Atsakingi verslai rūpinasi savo darbuotojais ir stengiasi juos kuo labiau apsaugoti, todėl užsako draudimą nuo koronavirusinės infekcijos. Patiems darbuotojams šiek tiek drąsiau eiti į darbą žinant, kad vadovai rūpinasi jų sveikatos apsauga, tęsiantis šio viruso bangai“, – kalbėjo Ž. Petrauskas.

Fiziniai asmenys svetainėje draudimas.lt jau taip pat gali pasirinkti iš trijų skirtingų draudimo pasiūlymų, kainuojančių nuo 9,50 euro iki 22,50 euro. Priklausomai nuo užsisakyto paketo, apdraustasis gali gauti išmoką, siekiančią nuo 350 eurų iki 1 tūkst. eurų.

„Esame tikri, kad šalies bendrovių ir gyventojų sąmoningumas šį rudenį yra dar didesnis, nei buvo pavasarį. Pirmoji koronaviruso banga privertė sunerimti ne vieną. Apsidraudus ir nutikus nelaimei žmonės gali jaustis labiau apsaugotais ir gauti išmoką. Juk bet kokia liga pareikalauja papildomų finansinių išteklių, tad tokiais atvejais labai svarbu jaustis finansiškai tvirčiau.

Šis draudimas tampa tokiu pat įprastu kaip turto, automobilių, kelionių ar nelaimingų atsitikimų draudimas“, – teigė „Aon Baltic“ vadovas Ž. Petrauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.