Prekybos tinklai planuoja investicijas – pinigus meta į logistiką

Vokietijos mažmeninės prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ Kauno rajone, Ramučiuose, šalia savo logistikos centro planuoja pastatyti beveik 8 tūkst. kv. metrų priestatą. Investicijas į temperatūrini sandėlį planuoja ir „Maxima“, rašo „Verslo žinios“.

„Lidl Lietuva“ ir „Maxima“ numatė investicijas į logistiką.<br>Lrytas.lt fotomontažas
„Lidl Lietuva“ ir „Maxima“ numatė investicijas į logistiką.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2020, 8:15 AM, atnaujinta Sep 10, 2020, 2:04 PM

„Lidl Lietuvos“ Logistikos departamento vadovo Andriaus Narmonto teigimu, logistikos centrą būtina išplėsti, nes dabartinio, kuris užima 41,9 tūkst. kv. metrų, nebeužtenka. Įmonė statybos leidimo dar negavo, bet projektiniai siūlymai jau parengti. Darbus planuojama pirmąjį kitų metų pusmetį, jie užtruks iki 2022 metų. Kaip nurodoma dokumentuose, po plėtros darbuotojų skaičius logistikos centre liks nepakitęs.

Prekybos tinklo „Maxima“ valdomų nuosavų sandėlių bendras plotas siekia daugiau nei 100 tūkst. kv. metrų. Iš viso yra šeši sandėliai, išsidėstę skirtingose Vilniaus vietose. Taip pat naudojamasi partnerių logistikos centrais, esančiais Vilniuje ir Kaune. Bendrovės teigimu, svarstoma statyti naują temperatūrinį sandėlį, kuris leistų optimizuoti turimų sandėlių vietų skaičių ir supaprastinti logistiką į parduotuves.

Tuo metu „Rimi Lietuva“ teigia kol kas logistikos centro plėsti ar keisti neplanuojanti, o „Norfos“ parduotuvių reikmes aptarnaujančios „Rivonos“ sandėlyje įdiegtos automatizuotos sistemos padidino darbo našumą.

Bendrovė „Palink“, valdanti antrą didžiausią prekybos tinklą „Iki“, teigia, kad jų logistikos sandėlio pajėgumai yra pakankami ir šiuo metu neplanuoja plėtros. Šiuo metu bendrovė turi du logistikos centrus Vilniuje ir Panevėžyje, jų plotas siekia 28 tūkst. ir 40 tūkst. kv. m atitinkamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.