VMI: 5,7 tūkst. turgavietės prekiautojų skirta 1,7 mln. eurų kompensacijų

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad iki termino pabaigos, rugsėjo 16 d., gyventojai pateikė 7,6 tūkst. paraiškų negrąžintinai turgavietės mokesčio kompensacijai gauti. Kompensacija skirta 5,7 tūkst. turgaviečių prekiautojų, o jiems paskirtų kompensacijų suma – 1,7 mln. eurų.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-17 09:57

Dalis smulkiųjų verslininkų (apie 1,5 tūkst.) pateikė paraišką kompensacijai gauti, nors neatitiko LR Vyriausybės nustatytų kriterijų, pavyzdžiui, nedirbo nustatytu laikotarpiu arba vykdė kitą veiklą nei ta, kuri nurodyta, norint pretenduoti į paramą. Apie tai jie informuojami pranešimais Mano VMI.

VMI primena, kad turgaviečių prekiautojai, kurie prekiauja ne maisto produktais ir atitiko LR Vyriausybės nustatytus kriterijus negrąžintinai kompensacijai gauti, supaprastintas paraiškas turėjo pateikti iki rugsėjo 16 d. per Mano VMI.

Gyventojams paraiškos pildyti nereikėjo – ji buvo užpildyta VMI turimais duomenimis, todėl ją beliko tik atidžiai perskaityti ir paspausti patvirtinimo mygtuką. Smulkieji verslininkai galėjo gauti iki 300 eurų dydžio kompensaciją, nepriklausomai nuo to, kokią 2020 m. sumą už turgavietės vietos nuomą sumokėjo ar buvo įsipareigoję sumokėti.

Daugiau informacijos apie tai, kas galėjo pretenduoti į turgavietės mokesčio kompensaciją ir kokius kriterijus turėjo atitikti bei kaip vertinamos paraiškos galima rasti VMI svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.