„Paysera“ pradeda prekiauti auksu

Elektroninių pinigų įstaiga „Paysera LT“ pradeda prekybą auksu. Skirtingai nei kitos fintech bendrovės, „Paysera LT“ prekiaus ne biržoje parduodamais šio tauriojo metalo vienetais, o tikrais luitais, plytelėmis ir monetomis.

Programėle įsigytą auksą pirkėjai gali saugoti bendrovės saugyklose, atsiimti skyriuje arba užsisakyti pristatymą į namus.<br>„Paysera“ nuotr.
Programėle įsigytą auksą pirkėjai gali saugoti bendrovės saugyklose, atsiimti skyriuje arba užsisakyti pristatymą į namus.<br>„Paysera“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2020, 3:19 PM

Programėle įsigytą auksą pirkėjai gali saugoti bendrovės saugyklose, atsiimti skyriuje arba užsisakyti pristatymą į namus.

„Taurieji metalai išlaiko savo vertę bei paklausą ir ekonominio netikrumo laikotarpiu. Centriniai bankai ne veltui savo atsargose turi aukso. Auksas apskritai laikomas saugumo užuovėja neramiais laikais ir prieglobsčiu nuo pinigų nuvertėjimo, nes aukso kaina, įvertinus infliaciją, ilguoju laikotarpiu išlieka panaši. Taigi ir mūsų parduodami luitai ir monetos pirmiausiai yra skirti žmonėms, kurie nori išsaugoti pinigų perkamąją galią ilguoju laikotarpiu“, – sako Vytenis Morkūnas, „Paysera LT“ generalinis direktorius.

Pirkėjai rinksis – įsigytą auksą saugoti bendrovės saugyklose ar jį atsiimti ir aukso saugumu rūpintis savarankiškai. Įsigytas taurusis metalas programėlėje atvaizduojamas dviem matais: gramais ir kaina klientui pažįstama valiuta. Už šią kainą pirkėjas gali parduoti bendrovei auksą atgal.

„Paysera LT“ per mobiliąją programėlę parduoda Šveicarijos gamintojo „Valcambi Suisse“ aukso luitus, plyteles, o taip pat įvairių žinomų gamintojų 1 Trojos uncijos, arba 31,1 g, aukso monetas – „Amerikos buivolas“ (American Buffalo), „Kanados klevo lapas“ (Canadian Maple Leaf), „Austrijos Filharmonija“ (Austrian Philharmonic), „Britannia“ ir kitas.

Šių metų rugpjūčio pradžioje aukso kaina biržose buvo pasiekusi savo piką – 2070 JAV dolerių ribą už Trojos unciją. Trečiadienio, rugsėjo 23 d. rytą, (Lietuvos laiku), auksas kainavo 1887 JAV dolerių už Trojos unciją. Per metus auksas biržose yra pabrangęs ketvirtadaliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.