Dar kartą keičia prekybos alkoholiu tvarką – stiprieji gėrimai kai kuriose vietose taps neprieinami

Vyriausybė trečiadienį pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui, siekiant tarpusavyje suderinti atitinkamas alkoholio kontrolės įstatymines nuostatas, nustatyti, kad nestacionariose viešojo maitinimo vietose turizmo laikotarpiu būtų galima prekiauti alkoholiu, kurio tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 proc.

 Lauko kavinėms leista prekiauti ne stipresniu nei 15 laipsnių alkoholiu. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Lauko kavinėms leista prekiauti ne stipresniu nei 15 laipsnių alkoholiu. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2020, 2:35 PM

Vyriausybės nutarimo pažymoje Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigia, kad Seimas šių metų birželio 30 dieną priimtomis pataisomis nustatė, kad nuo rugpjūčio 1 dienos minėtose vietose leidžiama prekiauti pilstomais alkoholiniais gėrimais, ne stipresniais nei 15 proc. kurortinio, poilsio ir turizmo sezono laikotarpiu.

Tačiau Seimas dar praėjusių metų rugsėjį buvo priėmęs įstatymines pataisas, kad nuo 2020 metų lapkričio 1 dienos šiose vietose leidžiama prekiauti pilstomais alkoholiniais gėrimais ne stipresniais nei 22 proc.

Pasak ministerijos, todėl būtina nustatyti, kad minėtose vietose galima prekiauti tik pilstomais alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra ne didesnė kaip 15 proc., nes priešingu atveju, nepriėmus pakeitimų, nuo šių metų lapkričio 1 dienos būtų galima prekiauti stipresniais alkoholiniais gėrimais, kurio tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 22 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth