Lietuvių noras nemokamai mokytis – didesnis nei kaimynų

Vasarą paskelbta žinia apie galimybę Baltijos šalių gyventojams nemokamai mokytis nuotoliniu būdu geriausiai buvo išgirsta Lietuvoje. Per Užimtumo tarnybą į „Coursera“ kursus registravosi tiek daug žmonių, kad buvo nutarta pratęsti terminą, iki kada tai galima padaryti.

Per Užimtumo tarnybą į „Coursera“ kursus registravosi tiek daug žmonių, kad buvo nutarta pratęsti terminą, iki kada tai galima padaryti.<br> Užimtumo tarnybos nuotr.
Per Užimtumo tarnybą į „Coursera“ kursus registravosi tiek daug žmonių, kad buvo nutarta pratęsti terminą, iki kada tai galima padaryti.<br> Užimtumo tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-24 15:38

Pagal išankstinį sumanymą registracija turėjo baigtis rugsėjį. Nauja galutinė data iki kada galima siųsti prašymus Užimtumo tarnybai – spalio 31-oji. Tiesa, nuotolinių studijų baigimo terminas išlieka tas pats – tai reikės padaryti iki gruodžio 31-osios.

Laiškus dėl registracijos pateikiant savo vardą ir pavardę reikia siųsti adresu coursera.mokymai@uzt.lt. Elektroniniu paštu gausite kvietimą, suteikiantį galimybę nemokamai mokytis. Nemokami kursai galimi tik turint Užimtumo tarnybos kvietimą.

Tarnybos duomenimis, iki rugsėjo 23 dienos buvo išsiųsta 35 041 kvietimas. Registravosi 24 371 vartotojas, o pradėjo kursus 15 619 žmonių. Bendras valandų skaičius, kurias jau praleido besimokantieji – 109162.

Kitose Baltijos šalyse šia programa susidomėjo gerokai mažiau žmonių. Latvijoje buvo išsiųsta 300 pakvietimų prisijungti prie „Coursera“ platformos. Studijas pradėjo ir tęsia 231 asmenys. Populiariausios programos – kompiuterių mokslai, informacinės technologijos ir užsienio kalbos.

Estijoje buvo registruoti 7148 žmonės, nuotolines studijas iki rugsėjo vidurio pradėjo 5674. Populiariausi pasirinkimai: duomenų analizė, IT kursai ir anglų kalba. Estai jau pabaigė 1754 nuotolinių mokymų kursų.

Coursera.org mokymų platforma yra šiuolaikiškas būdas mokytis. Juo naudojasi net 61 mln. vartotojų. Žmonės internetu įgyja (ar padidina turimą) kvalifikaciją. Mokymo programas sudaro net 200 įvairių pasaulio universitetų ir profesinių mokyklų. Dauguma mokymų kursų yra anglų kalba, bet yra nemažas pasirinkimas ir mokantiems rusiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.