V. Sinkevičius: gaivinant ekonomiką reikia siekti sinergijos su žaliuoju susitarimu ir skaitmeninimu

Lietuvos deleguotas už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius sako, kad Lietuva, planuodama, kaip įgyvendinti Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemones, turi siekti sinergijos su žaliuoju susitarimu ir skaitmeninimu.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 25, 2020, 2:33 PM, atnaujinta Sep 25, 2020, 2:51 PM

„Kadangi Europos Komisija (EK) išlaidas griežtai kontroliuos ir, žinoma, tikėsis pasiektų rezultatų, rekomenduoju skirstant lėšas ir planuojant priemones siekti sinergijos su žaliuoju susitarimu ir skaitmeninimu.

Infrastruktūros plėtra, investicijos į ją tikrai reikalingos, tačiau turime atkreipti dėmesį į EK siekį sumažinti taršą, planuoti priemones taip, kad nenukryptume nuo žaliojo kurso“, – pranešime sako V. Sinkevičius, penktadienį susitikęs su ekonomikos ir inovacijų ministru Rimantu Sinkevičiumi.

R. Sinkevičius sako, kad, planuojant ateities priemones, vis dažniau taikomi žiedinės ekonomikos principai, pramonės įmonėse siekiama inovacijų, kurios mažintų taršą.

„Viena iš idėjų – platesnis vandenilio taikymas ir vandenilio gamybos masto didinimas Lietuvoje. Čia itin svarbu, ar būsime konkurencingi. Tačiau ateityje didėjant taršos mokesčiams ES lygiu, galime tikėtis, kad švaresnė gamyba, žaliojo kurso besilaikanti pramonė bus gyvybinga ir konkurencinga“, – sako R. Sinkevičius.

Iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo (angl. Recovery and Resilience Facility) didinimo priemonės, kurios lėšos bus skirstomos per ES biudžetą ir kuriomis bus remiamos investicijos ir reformos, Lietuvai numatoma maksimali galima dotacijos suma – 2,43 mlrd. eurų (iki 2 mlrd. skiriama laikotarpiu iki 2022 metų ir per 400 mln. eurų 2023 metais).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.