Kelionė baigėsi neprasidėjusi – iš lėktuvo išprašė, nes nedėvėjo kaukės

Du keleiviai, skridę skirtinguose lėktuvuose, buvo priversti išlipti iš orlaivių, skridusių per Japoniją. Taip nutiko, nes žmonės atsisakė lėktuvuose dėvėti apsaugines kaukes.

Visuomenės sveikatos specialistai teigia, kad būtent kaukė yra svarbiausia priemonė saugantis nuo COVID-19 skrydžių metu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Visuomenės sveikatos specialistai teigia, kad būtent kaukė yra svarbiausia priemonė saugantis nuo COVID-19 skrydžių metu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Fiumicino oro uostas – labiausiai užimtas oro uostas visoje Italijoje.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Fiumicino oro uostas – labiausiai užimtas oro uostas visoje Italijoje.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Visuomenės sveikatos specialistai teigia, kad būtent kaukė yra svarbiausia priemonė saugantis nuo COVID-19 skrydžių metu.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Visuomenės sveikatos specialistai teigia, kad būtent kaukė yra svarbiausia priemonė saugantis nuo COVID-19 skrydžių metu.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2020, 7:58 AM

Vieną vidiniu skrydžiu turėjusį keliauti vyrą kapitonas išprašė. Dėl incidento kelionės pradžią teko atidėti pusvalandžiui.

Po kurio laiko skrydį turėjusios vykdyti „Hokkaido Air System Company“ viešųjų ryšių atstovas pranešė, jog nepatogi situacija susiklostė dėl nesusikalbėjimo, mat išlaipintas keleivis vėliau tikino, kad jį nuo kaukės beria. Vis dėlto oro bendrovė perdavė, kad keleivis nebuvo linkęs bendradarbiauti, o jo atsisakymas dėvėti kaukę tebuvo viena priežasčių, kodėl vyrą teko išlaipinti.

Antruoju atveju skrydžių palydovai prašė keleivio užsidėti kaukę, tačiau, šiam nepaklusus, lėktuvą teko neplanuotai nutupdyti. Dėl to galutinę stotelę orlaivis pasiekė vėluodamas 2 val. 15 min.

Visuomenės sveikatos specialistai teigia, kad būtent kaukė yra svarbiausia priemonė saugantis nuo COVID-19 skrydžių metu.

Daugelyje lėktuvų įrengtos oro filtravimo ir virusus naikinančios sistemos, tačiau jos ne tokios veiksmingos, kaip kaukės.

Dėl to, kad atsisakė dėvėti kaukę, keleivis iš lėktuvo buvo išlaipintas ir JAV, nors čia kaukių dėvėjimas nėra taip plačiai įsigalėjęs kaip kitose šalyse.

Daugelis oro linijų leidžia keleiviams nusiimti kaukes valgant ar geriant, tačiau prašo tą daryti negaištant.

Pavyzdinis oro uostas

Romos Fiumicino oro uostas tapo pirmuoju pasaulyje, gavusiu „Skytrax“, Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios konsultavimo įmonės, turinčios oro linijų ir oro uostų apžvalgų ir reitingų svetainę, geriausią COVID-19 prevenciją taikančio oro uosto įvertinimą.

Nors „Skytrax“ geriau žinoma dėl kasmečių geriausių pasaulio oro uostų reitingų, tačiau koronaviruso pandemija pakišo idėją vertinti ir kitus aspektus, rašo cnn.com.

Fiumicino oro uostas – labiausiai užimtas oro uostas visoje Italijoje. Rugsėjo 1-ąją jis atidarė 650 kv. metrų COVID-19 testavimo centrą, kuris įsteigtas kartu su šalies Raudonuoju Kryžiumi.

Tačiau ne vien už gerai organizuotą ir greitą testavimą šis oro uostas pelnė „Skytrax“ penkių žvaigždučių karūną. Oro uoste įrengti lengvai suprantami ženklai įvairiomis kalbomis, griežtai reikalaujama dėvėti apsaugines kaukes, įvertintas ir efektyvumas to, kad tiek atvykstantys, tiek išvykstantys skrydžiai organizuojami viename terminale, kad būtų paprasčiau susekti žmonių judėjimą.

Tris „Skytrax“ žvaigždutes gavo Malagos Costa del Sol oro uostas Ispanijoje, Nicos Côte d'Azur Prancūzijoje ir Londono Heathrow Junginėje Karalystėje.

Anot „Skytrax“ reitingavimo sistemos, penkios oro uostui skirtos žvaigždutės rodo, kad oro uoste – itin švaru ir laikomasi visų reikiamų procedūrų saugantis nuo COVID-19. Keturios žvaigždutės skiriamos tam oro uostui, kuris COVID-19 prevencijos laikosi „gerai“, trys tenka už įvertinimą „vidutiniškai“. Dvi žvaigždutės – žemiausias įvertinimas, kuris, „Skytrax“ manymu, reiškia, kad oro uostui reikia imti tvarkytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.