Naftos kainų kirtis – „Shell“ per porą metų atleis tūkstančius darbuotojų

Energetikos milžinė „Shell“ trečiadienį pristatė planuojamą didelės apimties restruktūrizaciją, skirtą kovoti su krintančių naftos kainų poveikiu, perspėdama, kad trečiąjį ketvirtį bus priversta atlikti daugiau nurašymų.

Darbo vietų sumažinimas sudarys maždaug dešimtadalį visos „Shell“ darbo jėgos.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Darbo vietų sumažinimas sudarys maždaug dešimtadalį visos „Shell“ darbo jėgos.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-30 12:59

Bendrovės pareiškime taip pat teigiama, kad iki 2022 metų pabaigos ji planuoja atleisti 7–9 tūkst. darbuotojų, iš kurių pusantro tūkstančio sutiko savanoriškai išeiti iš darbo jau šiais metais.

Darbo vietų sumažinimas sudarys maždaug 10 proc. visos „Shell“, turinčių 80 tūkst. darbuotojų daugiau nei 70 šalių, darbo jėgos.

Anglijos ir Nyderlandų milžinė siekia sutaupyti nuo 2 iki 2,5 mlrd. JAV dolerių (1,7–2,1 mlrd. eurų) per metus.

Planas taip pat apima kitas verslo racionalizavimo priemones, skirtas reaguoti į COVID-19 sukeltą krizę.

Išlaidų mažinimas bus įtrauktas į 3–4 mlrd. JAV dolerių apimties efektyvumo didinimo planą, kuris buvo paskelbtas kovo mėnesį ir bus vykdomas iki 2021 metų, pridūrė bendrovė.

„Shell“ jau liepą paskelbė, kad planuoja atsisakyti dalies darbo vietų, kai antrąjį ketvirtį užfiksavo 18,1 mlrd. JAV dolerių siekiančius grynuosius nuostolius.

Trečiadienį bendrovė perspėjo, kad trečiojo ketvirčio rezultatai, kurie bus paskelbti spalio pabaigoje, parodys papildomus 1–1,5 mlrd. JAV dolerių nuostolius prieš mokesčius.

„Tai nepaprastai sudėtingas procesas. Labai skaudu žinoti, kad galų gale atsisveikinsite su nemažai gerų žmonių“, –bendrovės tinklalapyje paskelbtame interviu teigė generalinis direktorius Benas van Beurdenas.

„Tačiau mes tai darome todėl, kad privalome tai padaryti, nes tai yra teisingas dalykas įmonės ateičiai“, – pridūrė jis.

„Turime tapti paprastesne, racionalesne, konkurencingesne organizacija, kuri bus lankstesnė ir gebanti reaguoti į klientų poreikius“, – pažymėjo B. van Beurdenas.

Tuo tarpu viena pagrindinių „Shell“ varžovių, britų bendrovė BP atleidžia apie 10 tūkst. darbuotojų arba 15 proc. visos darbo jėgos, reaguodama į koronaviruso sukeltą suirutę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.