Teismas nusprendė: „Tele2“ teisėtai laimėjo „CPO LT“ konkursą

Trečiadienį teismas išnagrinėjo ieškinį dėl „CPO LT“ organizuoto centralizuoto mobiliojo ryšio paslaugų pirkimo „Lietuvos paštui“ skaidrumo. Teisme įrodyta, kad „Tele2“ konkursą laimėjo teisėtai.

P.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
tele2, tele 2, 5g, technologijos, ryšio, pristatymas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
tele2, tele 2, 5g, technologijos, ryšio, pristatymas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 30, 2020, 2:10 PM

Priešingai nei ankstesniuose konkursuose, šiame konkurse „CPO LT“ pateikė naujas sąlygas. Pradžioje kandidatų buvo prašoma nurodyti preliminarią kainą, kuri galioja dvejus metus. Vėliau, sulaukus pasiūlymo, kandidatams buvo galima per tris dienas pateikti mažesnę kainą, kuri galėjo būti ir minusinė.

Teismų praktikoje yra išaiškinta, kad nulinių ir minusinių kainų pasiūlymai viešuosiuose pirkimuose yra galimi ir patys savaime negali lemti viešųjų pirkimų principų pažeidimo. Teismo vertinimu, nėra pagrindo teigti, kad atsakovė pažeidė ieškovės teisėtus interesus, todėl ieškovės ieškinys atmetamas.

Kaip aiškina „CPO LT“, naujos sąlygos buvo sukurtos dėl to, kad lig šiol konkursuose operatoriai pateikdavo didesnes nei rinkos kainas. Dėl to valdžios įstaigoms buvo priekaištaujama dėl nepagrįstai brangių pokalbių paslaugų įkainių.

Kad bendra pasiūlymo kaina taptų neigiama, užtenka bent prie vienos pasiūlyme esančios paslaugos įrašyti minusinę kainą. Žinoma, toks sprendimas operatoriui nėra pelningas, tačiau kitos paslaugos pasiūlyme gali būti įvertintos atitinkamai brangiau.

„CPO LT“ atstovai pažymi, kad dar praėjusių metų kovo mėnesį buvo pristatyta galimybė pasiūlyti minusines kainas ir pretenzijų tuomet nesulaukta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.