„Linava“: dalis vežėjų aplenkia Baltarusiją važiuodami per Latvijos ir Rusijos sieną

Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas sako, kad dalis vežėjų, norėdami aplenkti Baltarusiją, renkasi važiuoti per Latvijos ir Rusijos sieną.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2020, 3:26 PM

„Šiandien kalbėjau su atsakingu asmeniu, kuris seka šitą situaciją pasienyje, tai tokių tikrinimų (pasienyje su Baltarusija – ELTA) nėra, nesame siunčiami į vidines muitines Baltarusijoje, bet dalis vežėjų pakeitė kryptį, važiuoja per Rusiją, nerizikuoja važiuoti per Baltarusiją“, – Eltai sakė R. Austinskas.

Tiesa, pirmadienio vidurdienį, jo teigimu, Latvijos ir Rusijos pasienyje eilės buvo gerokai sumažėjusios.

„Tik 80 automobilių stovi Latvijos ir Rusijos pasienyje, tai labai sumažėjusios eilės šiuo momentu, (...) praeitą savaitę buvo 360 automobilių“, – sakė „Linava“ prezidentas.

Jis taip pat išreiškė susirūpinimą dėl Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) raginimo Lietuvos ir Lenkijos ambasadose sumažinti šioje šalyje dirbančių darbuotojų skaičių.

„Toks ultimatumas diplomatiniame darbe, galvojame, kad ir mus, vežėjus, gali irgi pasiekti vienokiais ar kitokiais sprendimais, kurie bus neadekvatūs“, – sakė R. Austinskas.

Prieš kurį laiką neteisėtas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pagrasino, kad Baltarusija savo krovinius nukreips nuo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto. Jis taip pat pareiškė, kad Baltarusija „uždaro“ sienas su Vakarais.“

Baltarusijos URM taip pat nuo spalio 5 dienos atšaukia Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje ir Lenkijoje į Minską konsultacijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.