Kelionių organizatoriai pažėrė valdžiai priekaištų – pyksta, kodėl ši delsė

Vyriausybei trečiadienį nusprendė keisti metodiką, pagal kurią sudaromas paveiktų šalių sąrašas. Pasak Lietuvos turizmo asociacijos, jei šis sprendimas būtų priimtas anksčiau, kelionių organizatoriai būtų galėję pasiūlyti daugiau skrydžių.

Dėl Vyriausybės sprendimo kelionių organizatoriai anksčiau neturėjo galimybės pasiūlyti daugiau skrydžių.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Dėl Vyriausybės sprendimo kelionių organizatoriai anksčiau neturėjo galimybės pasiūlyti daugiau skrydžių.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2020, 12:23 PM

„Apmaudu, kad sprendimai, būtini turizmo sektoriaus veiklos tęstinumui bei likvidumui, yra vėluojantys.

Jeigu tokio pobūdžio sprendimas būtų buvęs priimtas prieš mėnesį ar du, kelionių organizatoriai tikrai galėjo pasiūlyti daugiau skrydžių ir daugiau turistų būtų turėję galimybę išvykti į savo planuotas atostogas“, – sakė asociacijos vykdomoji direktorė Milda Plepytė-Rainienė.

„Būtų galima kalbėti ir apie Italiją, kuri dabar priklauso saugių valstybių sąrašui, kai grįžus nėra keliamas saviizoliacijos reikalavimas. Tačiau jos rodiklis yra augantis ir galimybė vykti į Italiją gali būti tik labai trumpam laikui“, – pridūrė M. Plepytė-Rainienė.

Jos teigimu, šiuo metu kelionių organizatoriai vykdo skrydžius į Kiprą ir planuoja atnaujinti skrydžius į Graikiją.

Kaip teigė M. Plepytė-Rainienė, Kipras nusprendė įtraukti Lietuvą į sąrašą šalių, iš kurių atvykus reikalaujama pateikti įrodymą, kad koronaviruso tyrimo rezultatas yra neigiamas.

„Augant Lietuvos sergamumo rodikliui, Kipras priėmė nutarimą ir Lietuvą perkėlė iš sąrašo A į sąrašą B ir,atvykus iš valstybių, atsidūrusių sąraše B, yra reikalaujama turėti neigiamą tyrimo rezultatą“, – sakė M. Plepytė-Rainienė.

Ji taip pat teigė, kad turizmo sektorius pasigenda regionų atskyrimo.

„Graikija vertinama kaip valstybė, tačiau jeigu imtume atskiromis salomis arba atskirais regionais, būtų galimybė vykdyti daugiau skrydžių.

Arba, kalbant apie Portugaliją ar Ispaniją – jei palygintume Madeiros salų sergamumo rodiklį su pačios Portugalijos sergamumo rodikliu, tai kelionių organizatoriai galėtų vykdyti daugiau skrydžių, ypatingai kai vasaros sezonas artėja į pabaigą ir tai tampa aktualu, kalbant apie rudenines kryptis, tokias kaip Kanarų salynas ar Madeira“, – sakė asociacijos vykdomoji direktorė.

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė, kad į paveiktų šalių sąrašą bus įtraukiamos tos šalys, kurių sergamumo rodiklis per paskutines dvi savaites 10 proc. ir daugiau viršijo Lietuvos sergamumo rodiklį.

Taip pat nuspręsta, kad, į paveiktų šalių sąrašą įtraukiant trečiąsias šalis, reikalinga galimybė vertinti ir papildomus epidemiologinius kriterijus – testavimo apimčių rodiklį, teigiamų testų rezultatų procentą, informacijos prieinamumą, hospitalizacijos rodiklį.

Pagal ligšiolinę tvarką į paveiktų šalių sąrašą valstybė pateko tuomet, kai sergamumo rodiklis joje yra 25 arba daugiau naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 kalendorinių dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.