Asmeninės paskolos gavimas kintančioje ekonomikoje: kokią reikšmę paskolos gavimui turi pandemija?

Paskolos sąvoka turbūt yra girdėta visiems. Dažniausiai paskolos imamos siekiant sumokėti už būstą ar studijas. Tačiau yra ir kitokia paskolų rūšis – tai vartojamoji paskola. Tokia paskola naudinga, kai greitai reikia tam tikros pinigų sumos, o turimo atlyginimo nepakanka – pavyzdžiui, skubiai reikia suremontuoti būstą, įsigyti buitinių daiktų ar automobilį.

Tiek paskola banke, tiek paskola internetu turi savas sąlygas ir konkrečius terminus, kuriuos svarbu žinoti, nes praleidus grąžinimo terminą dažniausiai taikomi papildomi mokesčiai.<br>Pranešimo nuotr.
Tiek paskola banke, tiek paskola internetu turi savas sąlygas ir konkrečius terminus, kuriuos svarbu žinoti, nes praleidus grąžinimo terminą dažniausiai taikomi papildomi mokesčiai.<br>Pranešimo nuotr.
Tiek paskola banke, tiek paskola internetu turi savas sąlygas ir konkrečius terminus, kuriuos svarbu žinoti, nes praleidus grąžinimo terminą dažniausiai taikomi papildomi mokesčiai.<br>Pranešimo nuotr.
Tiek paskola banke, tiek paskola internetu turi savas sąlygas ir konkrečius terminus, kuriuos svarbu žinoti, nes praleidus grąžinimo terminą dažniausiai taikomi papildomi mokesčiai.<br>Pranešimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 12, 2020, 2:38 PM, atnaujinta Nov 24, 2020, 1:57 PM

Prašant tokios paskolos banke procesas dažniausiai užtrunka ganėtinai ilgai, tačiau pasirinkus greitųjų kreditų bendroves, pinigų sumą iki atitinkamos sumos galima gauti ir greitai, ir patikimai. Be abejo, tiek paskola banke, tiek paskola internetu turi savas sąlygas ir konkrečius terminus, kuriuos svarbu žinoti, nes praleidus grąžinimo terminą dažniausiai taikomi papildomi mokesčiai.

Paskolos gavimas pandemijos metu

Nors asmeninę paskolą dabar gauti gali būti lrytas.lt/verslas/mano-pinigai/2020/03/31/news/koronaviruso-pandemija-smoge-seimoms-atima-ir-versla-ir-pajamas-14283334/"="">lrytas.lt/verslas/mano-pinigai/2020/03/31/news/koronaviruso-pandemija-smoge-seimoms-atima-ir-versla-ir-pajamas-14283334/"" target="_blank">sunkiau nei prieš koronaviruso pandemiją, vis tik tokia galimybė išlieka. Nestabili ekonomika privertė kai kuriuos kreditorius sugriežtinti kredito standartus ir atidžiau nagrinėti paskolų pareiškėjus.

Ekonominė krizė pabrėžė, kad paskolos gavėjams praeityje keliami reikalavimai, pavyzdžiui, didelės pajamos ir aukštas kredito balas išlieka ypač svarbūs iki šiol, norint padidinti savo galimybes gauti asmeninę paskolą dabar. Skolintojai šiuo metu dar atidžiau peržiūri paraiškos teikėjo pajamas, kad įsitikintų, jog jos yra nepažeistos ir tokios, kokias sakote.

Griežtinant paslaugų teikimo proceso vykdymą, taip pat padaugėjo besikreipiančių paskolą gauti internetu. Paskolų davėjų paslauga internetiniu būdu tikrinant pareiškėjo pajamas ir užimtumą tapo vis dažnesnė, nes pagal dabartinę ekonomiką pakoreguoti nuotolinio draudimo modeliai tapo populiaresni nei bet kada ankščiau. Kai kuriais atvejais internetinis skolintojas, norėdamas patikrinti pajamas, anksčiau naudojosi paskolos gavėjo pateikta informacija, pavyzdžiui, darbu, gyvenamąja vieta ir pinigų srautais. Dabar tam tikros bendrovės tiesiogiai tikrina skolininkų pajamas, nesikliaudamos vien tik užimtumu.

Skolintojai taip pat gali norėti pamatyti ilgesnę pajamų istoriją nei anksčiau. Ankščiau paskoloms gauti užtekdavo patikrinti 2018 m. ar 2019 m. pajamas, tačiau dabar skolintojas galėtų peržiūrėti net trejų ar ketverių metų dokumentus. Trukdžiu paskolai gauti gali tapti ir nepastovios ar itin kintančios pajamos. Inžinieriai, buhalteriai ar gydytojai iš esmės gali gauti paskolą lengviau nei, pavyzdžiui, žmogus, dirbantis fotografu, kurio pajamos gali būti ne tokios patikimos.

Papildomų pinigų įvertinimas

Parodyti skolintojui, jog galite grąžinti paskolą laiku yra labai svarbu. Prieš pandemiją daugelis skolintojų reikalavo, kad skolininko skolos sudarytų ne daugiau kaip 40 proc. arba 50 proc. jų mėnesinių pajamų. Apskaičiavus šį skolos ir pajamų santykį, galite lengviau nustatyti, ar esate pajėgūs sumokėti paskolą laiku. Kai kurie skolintojai taip pat nori sužinoti laisvą pinigų srautą arba tai, kiek liko grynųjų sumokėjus visas išlaidas. Kai kurie skolintojai taip pat peržiūri banko sąskaitos operacijas, kad suprastų, kiek turite papildomų pinigų.

Kad užtikrinti savo galimybes paskolai gauti būtina įvertinti savo išlaidas ir sužinoti, kokią pinigų sumą kiekvieno mėnesio pabaigoje galite „atlaisvinti“ ir pasilikti sau. Tai rodo, kad skolintojas gali atlikti mėnesinius mokėjimus ir grąžinti paskolą nustatytu terminu.

Kredito balo galimybės

Remiantis tam tikrais tyrimais, kai kurie bankai pakėlė savo kredito standartus ir skolina konservatyviau nuo šio nuosmukio. Paprastai skolininkai, turintys gerą ar puikų kreditą, gauna mažiausias metines paskolos procentines normas, o turintys blogą kreditą – didesnę palūkanų normą arba iš viso paskolos negauna.

Skolintojai mažiau toleruoja rizikingus skolininkus, kurių kredito balai yra žemi arba skolos yra didesnės nei prieš pandemiją. Aukštas kredito balas ir ilga paskolų bei kredito kortelių mokėjimo laiku istorija padės jums gauti paskolą jau dabar.

Asmeninės paskolos gavimo būdai

Net jei turite solidžių pajamų, galite negauti to paties paskolos pasiūlymo, kurį gautumėte prieš pandemiją. Kai kurie skolintojai dėl COVID-19 sumažino pinigų sumą, kurią galite pasiskolinti, arba padidino minimalius jų procentinius dydžius ir mokesčius. Todėl labai svarbu palyginti kreditorius, įskaitant internetinius skolintojus, bankus ir kredito unijas, kad rastumėte tą, kuris galėtų pasiūlyti mažiausią palūkanų normą ir geriausią terminą.

Daugelis skolintojų internetu ir kai kurie bankai leidžia iš anksto peržvelgti pasiūlymus, todėl galite sužinoti, ar apskritai turite teisę gauti paskolą. Naudojantis išsamia paskolos informacija galima tiksliai apskaičiuoti mėnesinius mokėjimus ir lengviau nuspręsti, ar jie atitinka turimą biudžetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.