Seimas atmetė siūlymą padidinti pelno mokesčio tarifą

Seimas atmetė socialdemokrato Algirdo Syso siūlymą padidinti pelno mokesčio tarifą.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-20 12:01, atnaujinta 2020-10-20 12:02

Už Pelno mokesčio įstatymo pataisą, kurioje siūloma padidinti pelno mokestį 5 procentais – nuo 15 iki 20 procentų, antradienį balsavo tik 7 Seimo nariai, prieš buvo 21, susilaikė 44 parlamentarai.

Pateiktą projektą kadenciją baigiantis Seimas atmetė, už tai balsavus 38 Seimo nariams, už projekto tobulinimą buvo 25 parlamentarai.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Valius Ąžuolas, pasisakymas prieš projektą, kvietė nedidinti pelno mokesčio tarifo ir „neužlipti ant to paties grėblio, nes gali sumažėti mokesčio surinkimas.“

Seimo narys konservatorius Mykolas Majauskas mano, kad didinti mokesčius nėra geras sprendimas ekonomikos susitraukimo laikotarpiu.

„Didinti mokesčius ekonomikai susitraukiant – tikrai prastas dalykas. Lietuva pagal investicijas reikšmingai atsilieka nuo kitų šalių, tarp jų ir nuo kaimynių. Didindami pelno mokestį dar labiau sumažinsime investicijas Lietuvoje. Daryti mokesčių reformas tokiu staigiu būdu tikrai būtų neatsakingas sprendimas“, – sakė M. Majauskas, paraginęs susilaikyti nuo bet kokių mokesčių reformų.

Šiuo metu Lietuvoje apmokestinamam pelnui taikomas 15 procentų mokesčio tarifas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.