Rudenį Palanga neištuštėjo: lietuviai čia vyksta „sveikų savaitgalių“

Vasarai pasibaigus – Palanga neištuštėjo. Panašu, kad pandemijos metu poilsį lietuviškame pajūryje pasirinkę tautiečiai ne tik iš naujo atrado vis gražėjančio kurorto turizmo „perliukus“, bet ir įvertino tai, kad Palanga gali tapti puikiu savaitgalio kelionės tikslu tiek norintiems aktyviai papramogauti, tiek planuojantiems ramiai atsikvėpti po darbų.

Poilsį lietuviškame pajūryje pasirinkę tautiečiai ne tik iš naujo atrado vis gražėjančio kurorto turizmo „perliukus“.<br>V.Skaraičio nuotr.
Poilsį lietuviškame pajūryje pasirinkę tautiečiai ne tik iš naujo atrado vis gražėjančio kurorto turizmo „perliukus“.<br>V.Skaraičio nuotr.
Poilsį lietuviškame pajūryje pasirinkę tautiečiai ne tik iš naujo atrado vis gražėjančio kurorto turizmo „perliukus“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Poilsį lietuviškame pajūryje pasirinkę tautiečiai ne tik iš naujo atrado vis gražėjančio kurorto turizmo „perliukus“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Palangos kurhauzas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Palangos kurhauzas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulėlydis Palangoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Saulėlydis Palangoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Saulėlydis Palangoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulėlydis Palangoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 30, 2020, 2:16 PM, atnaujinta Oct 30, 2020, 2:22 PM

„Dabar vaikštinėti pajūriu yra vienas malonumas. Žinoma, reiktų pasirūpinti šiltesne apranga, bet labai malonu pajausti druskos prisotintą jūros vėją. Pabuvus Palangoje savaitę ar bent savaitgalį, jėgų ir energijos užteks bet trims mėnesiams į priekį“, – užtikrino Palangos turizmo informacijos centro (TIC) direktorė Rasa Kmitienė

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad vos poros dienų poilsis pajūryje gali padėti pasijusti geriau, įkrauti organizmą energija.

Taip nutinka ne tik dėl ypatingo jodu ir kitais mineralais prisotinto jūros oro, bet kitų jūros privalumų – dažnas žvelgdamas į jūros horizontą patiria užplūstantį palengvėjimą.

Taip yra dėl to, kad žmogaus psichikoje mėlyna spalva siejasi su ramybės jausmu. Klinikinis psichologas Richardas Shusteris teigia, kad žvilgsnis į vandenį sukuria savotišką meditacinę būseną ir iš tikrųjų pakeičia smegenų bangų dažnį, o girdimas bangų mūšos garsas gali padėti suaktyvinti parasimpatinę nervų sistemą, paskatinti atsipalaiduoti.

Pamėgo SPA ir pasivaikščiojimus

Kalbėdama apie šių metų turizmo tendencijas K. Kmitienė teigė, kad kaip ir vasarą, taip ir šaltuoju metų laiku šiemet kurorte dažniausi svečiai – lietuviai.

„Atvyksta savo nuomonę ir lūkesčius turintis turistas, tad vietos verslininkams turi pasitempti, pasitelkti išmonę. Nors įžengėme į lėtąjį turizmo sezoną, bet galime drąsiai lygiuotis į pasaulyje žinomus kurortus sakydami, kad galime pasiūlyti puikų poilsį ne tik šiltuoju metų laiku“, – teigė ji.

Net atvykę į kurortą vos porai dienų svečiai būtinai užsuka į TIC, kur domisi teminiais maršrutais ar ekskursijomis.

Anot pašnekovės, svečiams labai norisi atrasti kuo daugiau pasivaikščiojimo takų. „Kūrybiškai pažiūrėjome į šį dalyką ir pasitelkėme į pagalbą mobiliąją programėlę „Walk15“, – pasakojo R. Kmitienė ir pridūrė, kad programėlė fiksuoja ne tik nueitų žingsnių ar kilometrų skaičių, bet ir padeda pažinti Palangą, pamatyti jos lankytinas, o žingsnius galima „iškeisti“ į nuolaidas prekėms ir paslaugoms.

TIC kviečia išbandyti leistis šiais žygių maršrutais: „Atrask senąsias Palangos vilas“, „Išbandyk sveikatingumo taką „Labrytys“, „Keliauk po grafų Tiškevičių Palangą“ „Pažink žydų paveldą Palangoje“, „Išvysk skulptūras ir paminklus Palangoje:

Pasivaikščioję po kurorto lankytinas vietas ir apylinkes svečiai skiria laiko ir sveikatingumo procedūroms ar maudynėms. Tiesa, tikrai ne visuomet jūroje.

Jei prie jūros nėra saulės, tai pramogų netrūksta kitur: puikiai paleisti laiką galima viešbučiuose veikiančiuose SPA centruose ar apsilankyti naujame Palangos miesto baseiną, kuriame veikia ir pirtis bei įvairias procedūras siūlanti sveikatingumo erdvė.

Populiariausia vieta – Palangos tiltas

Paprašyta įvardyti, ką skuba nuveikti ir pamatyti savaitgaliui atvykstantys lankytojai, R.Kmitienė sakė: „Neabejotinai, populiariausias lankytinas objektas yra Palangos tiltas. Juo pasivaikščioti kurorto svečiai skuba bet kokiu oru. Ir žinoma, visi stengiasi šiuo tiltu nužingsniuoti kuo toliau.

Antroje vietoje – pasilepinimas baseine ar SPA procedūromis viename iš viešbučių. Taip pat dažnai pasirenka bent vieną iš kultūrinių renginių ar objektų – užsuka į kurorto muziejus.“

Ji priminė, kad neseniai duris atvėrė rekonstruotas Palangos kurhauzas ir tikimasi, kad ši erdvė taps dar vienu traukos tašku ir padės svečiams atrasti kultūrinius renginius, įvairias pramogines veiklas ir edukacines programas pagal savo norus ir lūkesčius.

Skanių įspūdžių atradimai

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos (PVRA) vadovė Ingrida Valaitienė teigė, kad šiemet kurorte vieši daug medikų, kurie noriai naudojasi projekto „Atostogos medikams“ galimybe.

Anot pašnekovės, visus metus veikiančiuose kurorto viešbučiuose svečių laukia visas paslaugų krepšelis: nuo patogaus apgyvendinimo, SPA ir sveikatinimo paslaugų iki gurmaniškų kelionių po įvairių virtuvių meniu.

„Kasmet šiame krepšelyje atsiranda naujovių: kas nors pakviečia išbadyti naują procedūrą, pasiūlo naują kosmetikos liniją ar kt. Vieni traukos objektai populiarūs dėl to, kad juos svečiai yra pamėgę ir noriai dalijasi pozityviais atsiliepimais, kiti patrauklūs siūlomomis naujovėmis“, – kalbėjo I.Valaitienė.

PVRA vadovė atkreipė dėmesį, kad šiemet į Palangą atvyksta tie svečiai, kurie mėgsta keliauti atrasti, tad ir atostogų metu ieško galimybių išbandyti skirtingų virtuvių, įvairesnių kulinarių tradicijų patiekalus: „Svečiui labai svarbu gera lova ir patogi pagalvė, o paskui tai, kaip ir kur pavyks išpildyti kitus lūkesčius, tad ir skanių įspūdžių atradimai yra labai svarbūs, o Palangos kavinės ir restoranai turi ką pasiūlyti“.

Siūlo pratęsti savaitgalį

K.Kmitienė džiaugėsi, kad tik savaitgaliui į kurortą užsukę svečiai turi puikią galimybę savo viešnagę pratęsti pasinaudodami kurorte vekiančiomis bendradarbystės erdvėmis.

„Viena tokių erdvių – „Our of office“ veikia pačiame kurorto centre prie Birutės parko. Čia atėjus galima ne tik padirbėti, susiorganizuoti susitikimą ar nuotolinę konferenciją“, – sakė ji ir pridūrė, kad vienas iš ambicingų kurorto tikslų yra suteikti galimybę svečiams pratęsti savaitgalius ar atostogas, o pati Palanga pamažu tampa visus metus atviru ir turinčiu ką pasiūlyti kurortu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda