Nutraukiama sutartis tarp „Ignitis gamybos“ ir „Inter Rao Lietuva“

„Ignitis gamyba“ informuoja, kad sutartis su įmone „Inter Rao Lietuva“ yra laikoma nutraukta, antradienį paskelbus, kad dėl Astravo atominėje elektrinėje (AE) pradėtos elektros gamybos Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“ nustatė nulinį pralaidumą komerciniam elektros srautui iš Baltarusijos.

Nutrūko „Ignitis“ sutartis su „InterRao“.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Nutrūko „Ignitis“ sutartis su „InterRao“.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2020, 5:21 PM, atnaujinta Nov 3, 2020, 5:22 PM

Sutartyje su „Inter Rao Lietuva“, laimėjusia konkursą dėl elektros energijos pardavimo, buvo numatyta, kad ši sutartis nutrūksta, jeigu Astravo AE pradedama gamyba. Didžioji dalis elektros, kurią „Ignitis gamyba“ įsigijo iš „Inter Rao Lietuva“, buvo naudojama Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (HAE) užkrovimui.

„Sekdami informaciją apie artėjančią gamybos pradžią Astravo AE, ruošėmės tam ir iš anksto ėmėmės priemonių, todėl jau nuo lapkričio 1 d. elektra iš „Inter Rao Lietuva“ nebebuvo perkama“, – pranešime cituojamas „Ignitis gamybos“ generalinis direktorius Rimgaudas Kalvaitis.

Pagal poreikį „Ignitis gamyba“ didžiąją dalį elektros perka „Nord Pool“ biržoje. Nutrūkus dvišaliai sutarčiai su „Inter Rao Lietuva“, bendrovė elektros energijos poreikį užsitikrins biržoje.

„Litgrid“ Sistemos valdymo centre antradienį 11.06 val. užfiksavus duomenis, rodančius elektros gamybą Astravo atominėje elektrinėje (AE), „Litgrid“ nuo 11.38 val. nustatė 0 megavatų (MW) pralaidumą komerciniam elektros srautui iš Baltarusijos.

Nustačius nulinį pralaidumą, elektros rinkos dalyviai negalės vykdyti komercinių elektros energijos mainų tarp Baltarusijos ir Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.