Spręsdama teisinius klausimus dėl vėžinius susirgimus galimai galėjusios sukelti priemonės, „Bayer“ trečiąjį ketvirtį fiksavo milijardinius nuostolius

Vokietijos farmacijos ir cheminių medžiagų milžinė „Bayer“ susidūrė su dar vienu nuostolingu ketvirčiu, toliau mėgindama išspręsti teisinius klausimus, susijusius su piktžolių naikinimo priemone su glifosatu, kurios naudojamas, kaip įtariama, klientams galėjo sukelti vėžinius susirgimus.

Vokietijos farmacijos ir cheminių medžiagų milžinė „Bayer“ susidūrė su dar vienu nuostolingu ketvirčiu, toliau mėgindama išspręsti teisinius klausimus, susijusius su piktžolių naikinimo priemone su glifosatu<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vokietijos farmacijos ir cheminių medžiagų milžinė „Bayer“ susidūrė su dar vienu nuostolingu ketvirčiu, toliau mėgindama išspręsti teisinius klausimus, susijusius su piktžolių naikinimo priemone su glifosatu<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-03 12:16

Bendrovė patyrė 2,7 mlrd. eurų grynuosius nuostolius, palyginti su 1,05 mlrd. eurų pelnu tą patį praėjusių metų ketvirtį, nors, remiantis „FactSet“ finansinės informacijos tarnybos duomenimis, analitikai prognozavo 798 mln. eurų siekiantį pelną.

Visgi tai buvo geresnis rezultatas nei 9,5 mlrd. eurų nuostoliai, kuriuos „Bayer“ patyrė antrąjį ketvirtį, kai išsprendė daugumą ieškinių dėl piktžolių naikinimo priemonės su glifosatu „Roundup“, kurį gamino JAV agrochemijos įmonė „Monsanto“.

„Bayer“ įsigijo amerikiečių įmonę už 63 mlrd. eurų 2018 metais.

Visgi nuo to laiko Kalifornijos valstijos teismas išreiškė didelių abejonių dėl susitarimo galiojimo ir privertė „Bayer“ atsisakyti dalies susitarimo, susijusio su būsimomis bylomis.

„Bayer“ teigė, kad birželį buvo pateikta apie 125 000 ieškinių, susijusių su „Roundup“, tačiau teisiniams klausimams spręsti dabar reikės „daugiau laiko“, o trečiajame ketvirtyje ji atidėjo 2 mlrd. JAV dolerių (1,7 mlrd. eurų), palyginti su anksčiau atidėtais 1,25 mlrd. JAV dolerių.

Agrochemijos verslui įtakos turėjo ir Brazilijos realo nuvertėjimas, kuris „smarkiai sveria“ prekybą antroje pagal dydį žemės ūkio rinkoje pasaulyje.

Visgi „Bayer“ patvirtino savo prognozę visiems metams, nes „įgyvendina griežtą išlaidų valdymą bei spartina struktūrinių priemonių įgyvendinimą“, – sakoma generalinio direktoriaus Wernerio Baumanno (Vernerio Baumano) pranešime.

Spalį „Bayer“ teigė, kad paspartins išlaidų mažinimo programą, kas gali lemti darbo vietų mažinimus, mėgindama sušvelninti COVID-19 poveikį.

Bendrovė tikisi sutaupyti 1,5 mlrd. eurų iki 2024 metų, be 2,6 mlrd. eurų sutaupymo kasmet – šį rezultatą bendrovė tikisi pasiekti nuo 2022 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.