Kalifornijos rinkėjai palaikė „Uber“ siekį vairuotojus laikyti nepriklausomais rangovais

Kalifornijos rinkėjai antradienį balsavo prieš valstijos įstatymą, kuris grasino sutrikdyti „laisvojo uždarbio ekonomiką“ – arba išmaniųjų telefonų programų naudojimą norint pasinaudoti apmokamomis paslaugomis, tokiomis kaip pavėžėjimo ar maisto pristatymo paslaugos.

123rf.com nuotr.
123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2020, 1:31 PM

Maždaug 58 proc. rinkėjų antradienio balsavime palaikė pasiūlymą, pagal kurį „Uber“ ir „Lyft“ būtų atleistos nuo naujo valstijos įstatymo, numatančio, kad pavėžėjimo paslaugas teikiantys vairuotojai turi būti laikomi šių įmonių darbuotojais.

Vadinamasis 22-ais pasiūlymas leis San Franciske įsikūrusioms įmonėms ir toliau laikyti vairuotojus nepriklausomais rangovais.

„22-ais pasiūlymas yra mūsų darbo pavyzdys, mūsų darbo ateitis“, – naujienų agentūrai AFP teigė Sonomos universiteto politikos mokslų profesorius Davidas McCuanas.

„Pasiūlymo esmė yra tai, kaip laisvai samdomi darbuotojai naudos laisvą uždarbį kaip tiltą, o ne kaip karjerą. Jis taip pat svarbus darbo jėgos judėjimo Kalifornijoje ateičiai“, – pridūrė jis.

Pasak D. McCuano, pasiūlymas taip pat bus vertinamas „nacionaliniu ir pasauliniu mastu“ bei tai, ką jis gali reikšti darbo judėjimo ateičiai.

Visgi, pasak D. McCuano, laisvo uždarbio ekonomikos šalininkų kova dar nesibaigė. Ekspertas mano, kad šis klausimas dar bus ginčijamas teismuose.

„Uber“ ir „Lyft“ yra pareiškusios, kad jiems gali tekti nutraukti veiklą Kalifornijos valstijoje, jei jų verslo modelis nesulauks palaikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.