JK planuoja užkirsti kelią užsieniečių planuojamiems „piktavališkiems“ perėmimams

Jungtinė Karalystė (JK) parengė įstatymo projektą, kuriuo sieks neleisti užsienio bendrovėms įsigyti strategiškai svarbaus turto vykdant „piktavališkus“ perėmimus, kurie galėtų kelti grėsmę nacionaliniam saugumui.

JK planuoja užkirsti kelią užsieniečių planuojamiems „piktavališkiems“ perėmimams.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
JK planuoja užkirsti kelią užsieniečių planuojamiems „piktavališkiems“ perėmimams.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2020, 3:25 PM

Pasak JK vyriausybės, naujasis nacionalinio saugumo ir investicijų įstatymas „apsaugos JK nuo piktavališkų investicijų“ ir sustiprins vyriausybės gebėjimus tirti susijungimo, įsigijimo ir kitų rūšių sandorius bei į juos įsikišti.

Pagal įstatymo projektą, kuris parlamentui bus pristatytas trečiadienį, bendrovės turės informuoti vyriausybę apie planuojamus susijungimus ir įsigijimus strategiškai svarbiuose sektoriuose, tokiuose kaip gynyba, energetika ir transportas.

„JK tebėra viena patraukliausių pasaulyje investicijų krypčių ir norime, kad taip būtų ir toliau, – pareiškė verslo sekretorius Alokas Sharma. – Tačiau priešiškai nusiteikę veikėjai gali neabejoti – galinių durų į JK nebus.“

„Šis įstatymas reikš, jog mes savo krantuose ir toliau sveikinsime investicijas, kurios skatins darbo vietų kūrimą, tačiau užtrenksime duris investicijoms, kurios gali kelti grėsmę Britanijos žmonių saugumui.“

Įstatymo projekte numatyta 17 strateginių sričių, įskaitant dirbtinį intelektą, atominę energiją, robotų techniką ir kosminę pramonę.

Panašių priemonių jau ėmėsi nemažai pagrindinių Didžiosios Britanijos sąjungininkių, kaip antai Australija, Italija, Prancūzija ir Jungtinės Valstijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.