Kad išgyventų, restoranai pasiūlė unikalias paslaugas: įvertino ir klientai

Prie staliukų svečių pakviesti negalintys restoranai imasi įvairių veiksmų, kad galėtų išgyventi. Vieni kviečia klientus pietauti viešbučio kambaryje, kiti užsakymą atneša tiesiai į automobilį.

Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>M.Patašiaus nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>M.Patašiaus nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>D.Umbraso nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>D.Umbraso nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>T.Bauro nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>T.Bauro nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>V.Skaraičio nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>V.Skaraičio nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Nov 18, 2020, 7:06 PM, atnaujinta Nov 19, 2020, 3:15 PM

Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė pasakoja, kad po pirmojo karantino užsidarė beveik trečdalis kavinių ir restoranų, o vasaros pabaigoje apyvarta krito daugiau nei 60 proc. Anot jos, jei situacija dėl koronaviruso nesikeis – maitinimo įstaigų laukia sunkus laikotarpis.

Pačiame Vilniaus centre esančiame restorane – tuščia. Per karantiną restoranams ir kavinėms maistą leidžiant tiekti tik išsinešti, šis restoranas rado sprendimą, kaip veikti toliau – kviečia pietauti viešbučio kambaryje. Iš kambarių išneštos lovos, o jų vietoje – baltomis staltiesėmis dengti stalai.

„Atsitikus tokiai situacijai tiesiog sėdome prie stalo ir sprendėme, ką galima būtų padaryti. Tai buvo toks gana komandinis sprendimas, ir viena iš idėjų buvo tiekti maistą į kambarius: tiek pusryčius, tiek pietus, tiek vakarienę ir mūsų gerai žinomą garsiąją popietės arbatėlę“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo viešbučio „Kempinski“ maisto ir gėrimų skyriaus vadovė Laura Balčiūnienė.

Restorano idėja leisti žmonėms papietauti viešbučio kambaryje sulaukė didelio susidomėjimo. Papildomai už kambarį mokėti nereikia – žmogus susimoka tik už maistą.

„Tie, kurie ateina, lieka visiškai patenkinti, kadangi tai yra kitokia patirtis. Žmonės gali visiškai privačiai pietauti ar vakarieniauti, ar tiesiog pusryčiauti ir mėgautis mūsų tiekiamais patiekalais“, – sakė L.Balčiūnienė.

Kitas Vilniaus centre veikiantis restoranas nusprendė užsakymus klientams atnešti tiesiai į automobilį.

„Iš pirmojo karantino pasimokėme daug pavyzdžių ir stengiamės būti savo svečiui įdomūs ir kažkaip „neiškristi iš konteksto“. Siūlome savo svečiui galimybę atsiimti maistą automobilyje, paskambinus mums telefonu ir užsisakius maistą.

Mūsų padavėja su plačia šypsena atneša maistą tiesiai jums į automobilį taip išvengiant kontakto, sąlyčio būtent per užsakymą“, – kalbėjo restorano „Drama Burger“ vadovas Eimantas Lumpickas.

Restorano vadovas tikina – ieškoti naujų idėjų skatina kritusi apyvarta.

„Apyvartos yra gana stipriai nukritusios. Dabar esame Gedimino prospekte, kur daug žmonių dirbo biuruose. O biurai šiuo metu tušti, žmonės dirba iš namų, tad apyvartos tikrai nukritusios 50 proc. ir daugiau“, – guodėsi E.Lumpickas.

Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė sako, kad maitinimo įstaigų laukia sunkus laikotarpis.

„Visą žiemą iki pat pavasario, manau, situacija bus daug liūdnesnė, kadangi restoranai galės gerokai mažiau žmonių sutalpinti net jau ir leidus eiti į kavines ir būti viduje. Manau, kad tas apyvartų kritimas labai atsilieps kiekvienam restoranui, nes, kaip jau matėme rugpjūčio pabaigoje–rugsėjį, apyvartos restoranuose realiai krito iki 64 proc.

Žmonės patys, matydami tuos užsikrėtimo skaičius, pradėjo nebeiti, tai restoranams kaip ir nebebuvo logikos dirbti, nors ir buvo leista dirbti“, – kalbėjo Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Skaičiuojama, kad per pirmąjį karantiną užsidarė apie trečdalis restoranų ir kavinių. Per karantiną apribojus sveikatingumo paslaugas, apie skaudžias pasekmes perspėja ir šalies viešbučiai bei sanatorijos. „Eglės sanatorija“ praneša Druskininkuose ir Birštone atleidžianti kone pusę darbuotojų — daugiau nei tris su puse šimto žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?