Kandidatas į energetikos ministrus D. Kreivys: į derybas tarp Baltijos šalių reikėtų įtraukti ir Lenkiją

Kandidatas į energetikos ministrus Dainius Kreivys sako, kad šio posto siekti paskatino ilgametė darbo patirtis šiame sektoriuje bei partijos pasitikėjimas. Jis taip pat pridūrė, kad energetikos sritis, jo manymu, yra viena daugiausiai iššūkių keliančių sričių.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-18 12:57

„Pirmiausia į šitą postą eiti paskatino pirminis pasitikėjimas ir pasiūlymas. Tai turbūt didžiausi motyvai. Taip pat svarbus aspektas yra tai, kad ilgą laiką dirbau tiek ekonomikos, tiek energetikos, tiek nacionalinio saugumo srityse. Beveik dešimtmetį dirbau parlamento Ekonomikos komitete bei Energetikos ir darnios plėtros komisijoje“, – Eltai teigė jis pridurdamas, kad energetikos sritis nėra lengva, o veikiau viena daugiausiai iššūkių keliančių sričių.

Kalbėdamas apie veiklos prioritetus Lietuvos energetikos srityje, D. Kreivys įvardijo antiastravinių įstatymų įgyvendinimą, elektros energetikos sinchronizaciją bei elektros gamybos plėtrą.

„Turime kalbėti ir apie nacionalinės energetinės strategijos įgyvendinimą, atsinaujinančių išteklių plėtrą, bei rezervinių pajėgumų statybą, kuri leistų įgyvendinti elektros energijos gamybos tikslus“, – sakė jis.

Anot D. Kreivio, vienas iš svarbiausių darbų sprendžiant Astravo AE klausimą yra aiškesnės Lietuvos pozicijos atstovavimas derybose su Latvija ir Estija.

„Manau, kad iki šios dienos derybose, kurios buvo vedamos su Latvija ir su Estija, nebuvo pakankamai atstovaujama Lietuvos pozicija. Visgi derybos tęsiasi iki šiol, ir tikiuosi, kad šioje srityje bus galima pasiekti geresnių rezultatų (...). Kadangi derybos vyksta ir sinchronizacijos kontekste, į derybas turbūt reikėtų įtraukti ir mūsų partnerę Lenkiją“, – Eltai sakė jis.

D. Kreivys tikisi, kad ateinančią kadenciją pavyktų paspartinti Lietuvos elektros energetikos sinchronizacijos projektą.

„Mano žiniomis, kol kas Lietuvos energetikos sinchronizacija vėluoja, ir vėluoja jau pusantrų metų: dabar, kalbant apie strategijos įgyvendinimą, minimi tik 2026 metai. Tad tikiuosi, kad minėtą atsilikimą (...) bus galima sutrumpinti. Visgi elektros energetikos sinchronizacija nėra paprastas projektas, tad jį įgyvendinti greitai ir efektyviai turbūt bus labai didžiulis iššūkis“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.