Šventės rusams bus brangesnės, negana to, valdžia paruošė dar dvi „dovanas“

Artėjant 2021-iesiems Rusijos valdžia gyventojams jau parengė dvi „dovanas“: nuo sausio pabrangs svaigalai, o restoranai Naujųjų metų naktį bus uždaryti.

Naujųjų sutiktuvės rusams šįkart bus gerokai brangesnės.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Naujųjų sutiktuvės rusams šįkart bus gerokai brangesnės.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2020, 3:18 PM

Rusijos finansų ministerija jau išleido įsakymą, pagal kurį nuo kitų metų didės svaigalų minimali mažmeninė kaina. Puslitris degtinės pabrangs 13 rublių iki 242 rublių (2,7 euro), brendžio – 16 rublių iki 446 rublių (beveik 5 eurų), putojančio vyno – 5 rubliais iki 169 rublių (1,9 euro).

Savo ruožtu žiniasklaida skelbia apie gerokai brangesnes Naujųjų sutiktuves. Pernai joms skirtas produktų krepšelis pabrango 3 procentais, šįmet – dar iki 8 proc. Labiausiai pakilo ikrų ir žuvies kainos.

Tačiau rusams švenčių proga teks patiems pasirūpinti šiais produktais, nes bent jau Maskvoje nurodyta uždaryti visus restoranus ar barus nuo 23 valandos iki 6 valandos ryto. Priežastis aiški – COVID-19.

Žinomas Maskvos restoranų savininkas Dmitrijus Levickis ta proga apklausė 755 savo kolegas, kaip jie elgsis. Pasirodo, Naujųjų sutiktuvės maitinimo įstaigose planuojamos jau nuo gruodžio 31-osios pietų – taip elgsis maždaug ketvirtis restoranų šeimininkų.

Tačiau net 17 proc. pripažino pažeidinėsiantys nustatytą tvarką ir rengsiantys uždaras vakarienes, į kurias bus galima patekti tik gavus asmeninį kvietimą. Tik tai gali atsirūgti, nes sostinės valdžia pagrasino siųsianti tikrintojus į tokias įstaigas. Nustačius pažeidimą savininkui gali tekti sumokėti pusės milijono rublių (5,5 tūkst. eurų) baudą.

Vis dėlto dauguma restoranų bus priversti susitaikyti su didžiulėmis netektimis. Manoma, kad dėl draudimo sutikti Naujuosius maitinimo įstaigos neteks apie 25-40 proc. savo apyvartos, o tai bus dar vienas žingsnis bankroto link, nes šios įmonės ir taip išgyvena ne geriausius laikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.